Šveicarijoje suimta lietuvių dainininkė Ginta Biku

Šveicarijos žiniasklaida mirga pranešimais apie šioje šalyje gyvenančios lietuvės Gintos Biku areštą. Dainininkės karjerą daranti 27-erių mergina įtariama įsivėlusi į skandalą dėl nešvarių pinigų, dėl kurio suimtas buvęs Lugano miesto savivaldybės darbuotojas.

Dainininkei Gintai Biku - dideli nemalonumai.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo.
Dainininkei Gintai Biku - dideli nemalonumai.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 21, 2014, 7:36 PM, atnaujinta Jan 20, 2018, 9:51 PM

Skelbiama, kad dar neseniai Lietuvoje viešėjusi ir pažintimi su dainininko Eroso Ramazzotti broliu pasigyrusi Ginta (tikrasis vardas - Gintarė Kubiliūtė), nuo devynerių gyvenanti Šveicarijoje, jau keletą dienų yra kalėjime, kur ją gali lankyti tik advokatas ir artimiausi giminaičiai. Priežastis – baiminamasi, kad laisvėje atlikėja gali pakenkti tyrimui arba pabėgti į užsienį.

Skandalo centre – buvęs Lugano miesto savivaldybės darbuotojas Davide'as Enderlinas. Keturis mėnesius vykstančiame tyrimas susijęs su pinigų plovimu stambiu mastu. Lietuvė pareko į tyrėjų akiratį, nes dirbo keliose D.Enderlino įkurtose įmonėse. D.Enderlinas sulaikytas Italijoje.

Šveicarų spauda skelbia, kad pati dainininkė dar birželį buvo sulaikyta pasienio mieste Kjase - su deimantais ir juvelyriniais dirbiniais uz 600 tūkst. frankų. Tiesa, jos advokatas šio fakto nepatvirtina, tačiau manoma, kad po šio įvykio tyrėjai susidomėjo dainininkės ir D.Enderlino ryšiais.

„Mačiau, kad Ginta visada turėjo daug pinigu. Man tai atrode keistai. Maniau, kad juos siunčia tėvai, niekada netikėjau, kad ji nesąžininga", - žurnalistams pasakojo vienas dainininkės pažįstamas.

Nors Ginta 2012 metais ir buvo pasirašiusi sutartį su stambia muzikos leidykla „Universal Music Group“, tyrėjams ji kėlė įtarimą, nes 27 merginos gyvenimo būdas buvo stebėtinai prabangus - sprendžiant pagal vardinius dizainerių kurtus drabužius ir gausias keliones.

Ji dažnai keliaudavo į Rusiją, buvo nuolatinė viešnia D.Enderlino viloje Sardinijoje.

„Ją lydėjo turtingi vyrai, tai galejo atrodyti normalu, nes ji dirbo modeliu ir dainininke", - šveicarų spaudai sakė dainininkės pažįstami.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.