Atlikėja Aistė Pilvelytė prašo iškelti jai bankroto bylą

Atlikėja Aistė Pilvelytė-Moteikienė paprašė iškelti jai bankroto bylą. Penktadienį Klaipėdos apygardos teisme įvyko pirmasis posėdis dėl bylos iškėlimo. 

Atlikėja A.Pilvelytė prašo, kad jai būtų iškelta bankroto byla – ji neįstengia sumokėti iš banko pasiimtos paskolos.<br>O.Posaškovos nuotr.
Atlikėja A.Pilvelytė prašo, kad jai būtų iškelta bankroto byla – ji neįstengia sumokėti iš banko pasiimtos paskolos.<br>O.Posaškovos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Sigita Purytė

Dec 5, 2014, 1:06 PM, atnaujinta Jan 19, 2018, 9:38 PM

Posėdyje pati atlikėja nedalyvavo. Jai atstovavo vilnietis advokatas Ričardas Suslavičius. Advokato teigimu, A.Pilvelytė neatvyko, nes serga jos vaikas.

Dar prieš įsisukant finansų krizei A.Pilvelytė paėmė kelias paskolas iš banko. Kalbama, kad paskolos buvo imamos jos vardu, o verslą planavo jos tėvas publicistas, poetas Algirdas Pilvelis. Paskolos imtos nekilnojamajam turtui įsigyti. 

Už pasiskolintus pinigus nupirktas turtas – butas, namas, žemės sklypai. Vėliau, verslui žlugus, turtas buvo pardavinėjamas per antstolį. 

Teisme advokatas buvo paprašytas pateikti daugiau duomenų apie A.Pilvelytės nekilnojamąjį turtą. Taip pat ar ji turėjo pajamų, kurios nenurodytos deklaracijose. Advokatas paaiškino, kad per 2009–2013 metus atlikėja dirbo pagal darbo sutartį, verslo liudijimą ir gaudavo autoriaus atlyginimą.

Kreditoriai taip pat siūlė A.Pilvelytei pasvarstyti dėl kito bankroto administratoriaus. Šiuo metu juo pasirinktas Saulius Putrius, buvęs Klaipėdos miesto apylinkės teismo teisėjas.

Advokatas paprašė teismo, kad bylos posėdžiai būtų uždari. „Dėl asmeninio ir šeiminio gyvenimo – ir buvusios santuokos, ir šiandien, dėl turtinės padėties aplinkybių (kurias reikės teisme aptarinėti. – Red.)“,–- kodėl nori uždarų posėdžių, paaiškino R.Suslavičius. 

Namas parduotas, butas ir sklypas – dar ne

Šiemet iš varžytynių buvo parduotas A.Pilvelytei priklausęs namas ir sklypas prestižiniame Žvėryno rajone Vilniuje. Jis galimai buvo įsigytas už paimtas ir dabar atlikėją smaugiančias paskolas. Turtas buvo įvertintas 1 mln. 120 tūkst. litų.

Dar dviejų objektų – buto sostinės senamiestyje ir žemės sklypo Trakų rajone – pardavimas iš varžytynių sustabdytas dėl bankroto bylos. Pradinė buto pardavimo kaina buvo 388 tūkst. litų, žemės sklypo – kone 900 tūkst. litų.

Artimiausias bylos dėl A.Pilvelytės bankroto posėdis turėtų vykti dar prieš šventes. Baigti bylos nagrinėjimą teismas planuoja iki šių metų pabaigos.

Šiuo metu Klaipėdos apygardos teisme bankroto byla keliama ir buvusiam grupės „Pikaso“ nariui Dainiui Skinderiui. Šia galimybe Latvijoje taip pat pasinaudojo atlikėjas Andrius Rimiškis, delfi.lt žiniomis, bankroto bylos prašo dainininkė, „Mis Lietuva 1996“ Sandra Chlevickaitė bei atlikėja Birutė Petrikytė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.