Kalėdiniai namų papuošimai pagal Mantą Petruškevičių

Stilistas ir floristas Mantas Petruškevičius siūlo eglutę puošti net miniatiūriniais espreso puodeliais – jei tik jie gražūs, pagaminti iš porceliano. Tinka ir antikvariniai stalo įrankiai – jie atrodys žavingai.

M.Petruškevičius eglutes įtupdė į medines dėžes (fotografuota viešbutyje "Kempinski").<br>T.Bauro nuotr.
M.Petruškevičius eglutes įtupdė į medines dėžes (fotografuota viešbutyje "Kempinski").<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Daiva Kaikarytė („Lietuvos rytas")

Dec 5, 2014, 7:50 PM, atnaujinta Jan 19, 2018, 8:40 PM

Rinkdamiesi lempučių girliandą atkreipkite dėmesį, kad ji šviestų gelsvai – tokia šviesa kur kas jaukesnė nei šalta balta ar melsva, kurią skleidžia LED lemputės. O gal net panorėsite tikrų žvakelių, tvirtinamų prie eglės šakų, – senovė Kalėdoms visada tinka.

Neprašausite pro šalį eglę puošdami valgomais skanėstais – meduoliais, sausainiais, saldainiais. Be to, tai teiks didžiulį džiaugsmą vaikams, kurie neabejotinai taikysis nukniaukti vieną kitą gardėsį.

Blizgančią girliandą puikiai pakeis iš kūčiukų suverti karoliai.

M.Petruškevičius, jau dabar puošdamas visuomenines ir privačias erdves, prašo šeimininkų parodyti vertingiausius šeimos servizus ir relikvijas. Ant stalelio šalia eglės galima stirtomis sukrauti šias vertybes – bus puošnu.

Šalia eglės, anot jo, tiks raudonšonių obuolių dėžė, dailios pagalvėlės su kutais, gal net sulankstytų pledų stirta – visa tai, kas trauktų vakare prisėsti prie eglės, ja grožėtis ir, svarbiausia, bendrauti.

„Eglutė būtina! – įsitikinęs Mantas. – Net ir kukliausiame būste tilps keliasdešimties centimetrų žaliaskarė. Galima jos net nepuošti – šalia į vazą įmerkite raudoną amarilį ar baltų rožių puokštę – namai iškart prisipildys šventiškumo.“

Papuošę namus, nepamirškite įėjimo durų – tegu užeiti kviečia vainikai ar nuo vėjo ar menkiausio judesio skambantys varpeliai.

Saikas padės ir tuomet, jei jūsų būstas – kuklus vieno ar dviejų kambarių butas. Jau geriau prašmatnus dubuo, kupinas ryškiaspalvių mandarinų ir gyvų gėlių puokštė ar vazonėlis, nei visuose kampuose ant užuolaidų nuo karnizų besileidžiantys tviskalai.

Vietoj blizgalų M.Petruškevičius siūlo rinktis nėrinių juostelę – atrodys daug skoningiau. Nuostabu ir šilko, aksomo kaspinai.

„Jokių tuščių dovanų dėžučių stirtų po egle, jau geriau pinti krepšiai su pledais ar žavinga sena dėžė nuo vyno su vazele, prikrauta cinamono lazdelių, – jos dar ir pripildys patalpą jaukaus, šilto kvapo“, – pataria Mantas.

Pastaraisiais metais buvo madinga juoda puošmenų spalva, tad jei turite tokių, geriau palaikykite jas, kol apsisuks mados ratas ir tamsioji tendencija grįš.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.