Agnei Kavaliauskaitei iki pergalės – tik vienas žingsnis

Didysis grožio konkurso „Mis pasaulis“ finalas – jau sekmadienio vakarą. Lietuvai atstovaujanti klaipėdietė Agnė Kavaliauskaitė jau padarė viską, ką galėjo, kad pelnytų gražiausios pasaulio merginos karūną.

Aistringiausi konkurso gerbėjai Lietuvos atstovės A.Kavaliauskaitės galimybes laimėti konkursą vertina puikiai.<br>G.Bubliausko nuotr
Aistringiausi konkurso gerbėjai Lietuvos atstovės A.Kavaliauskaitės galimybes laimėti konkursą vertina puikiai.<br>G.Bubliausko nuotr
Daugiau nuotraukų (1)

Dovilė Lebrikaitė

Dec 13, 2014, 11:24 AM, atnaujinta Jan 19, 2018, 6:54 AM

Kartu su ja nerimastingai sekmadienio laukia dar 124 gražuolės iš skirtingų pasaulio kampelių. 21 metų A.Kavaliauskaitė neslepia, jog per tris pastarąsias savaites, praleistas Londone, visos merginos pavargo nuo intensyvios dienotvarkės.

„Šiomis dienomis labiau justi nuovargis nei konkurencija. Varžytuvės vyksta tik tarp konkurso lyderių.

Tačiau mes visos kasdien ilgas valandas repetuojame.

Išvargstame, bet visos stengiamės šypsotis, nes bėga paskutinės dienos prieš konkursą“, – kalbėjo A.Kavaliauskaitė.

Kad ir kaip konkursas išvargino, apie poilsį Agnei dar anksti galvoti.

Vos tik grįžusios į Lietuvą jos lauks egzaminų sesija – dar iki Kalėdų klaipėdietė turės išlaikyti šokio egzaminus.

Lažybininkai įvertino lietuvę

Visas jėgas konkursui atidavusi A.Kavaliauskaitė džiūgauja – dar pirmąjį savaitgalį Londone ji puikiai pasirodė per gražuolių talentų peržiūrą.

Šioje rungtyje Agnė pateko į geriausiųjų dešimtuką. Tautinių šokių rungtyje ji – tarp 17 geriausiųjų.

Maža to, aistringiausi konkurso gerbėjai A.Kavaliauskaitės galimybes laimėti konkursą vertina puikiai. Apibendrinus lažybų punktų „Bet365“, „Betfred“, „YouWin“ ir „TitanBet“ duomenis, lažybų favoritė – Pietų Afrikos Respublikos atstovė Rolene Strauss.

Nuo jos, atsižvelgiant į lažybų koeficientą, gana nemažai atsilieka Indijos, Australijos, Rusijos, Prancūzijos, Meksikos, Brazilijos ir Vengrijos gražuolės.

Lietuvė A.Kavaliauskaitė kartu su Vokietijos atstove dalijasi 9–10-ąja vietomis populiariausių gražuolių lentelėje. Koeficientas, nurodantis lietuvės ir vokietės galimybes laimėti konkursą „Mis pasaulis“, – 26.

Sužibėjo per kalėdinę puotą

Nepaisant pagirtinų rezultatų, per konkurso finalą Agnė neparodys jokio solinio numerio – lietuvė nepateko nė į vienos rungties geriausiųjų penketuką. Užtat ji mėgavosi teisėjų, konkurenčių ir jų artimųjų dėmesiu per kalėdinį vakarėlį.

„Į šventę ateiti ir kartu linksmai praleisti vakarą galėjo mūsų šeimos, draugai.

Vakarėlio pabaigoje pasirodėme visos merginos, kurios buvome atrinktos į antrąjį talentų rungties etapą. Todėl parodžiau tą patį šokį kaip ir per atranką. Šįkart tai nebuvo vertinama“, – pasakojo A.Kavaliauskaitė.

Choreografiją Klaipėdos universitete studijuojanti Agnė žiuri papirko pačios sukurtu numeriu – klasikinio ir šiuolaikinio šokio sinteze.

Tai jausmingas šokis apie gerąją ir blogąją gyvenimo puses. Kuriant šį numerį svarbiausias A.Kavaliauskaitės tikslas buvo parodyti ne profesionalius judesius, bet perteikti jausmus.

Būtent tai ir sužavėjo vertinimo komisiją.

Bendravo su teisėjais

Likus kelioms dienoms iki konkurso „Mis pasaulis“ finalo gražuolių laukė atsakingiausia užduotis – pokalbis su vertinimo komisija.

Į pašnekesį su teisėjais gražuolės ėjo po keturias. Visų jų klausėsi devyni savo sričių profesionalai. Vis dėlto su konkurso dalyvėmis tiesiogiai bendravo tik vienas vertinimo komisijos narys.

„Mane kalbino Julia Morley (organizacijos „Mis pasaulis“ direktorė. – Red.). Klausimų ji nepateikė, bet man ir kitoms trims merginoms reikėjo papasakoti apie save, atskleisti, ką veikiame, kuo domimės, kas mus žavi, kokius ateities planus puoselėjame.

Paprasčiausiai teisėjai norėjo pamatyti kiekvieną merginą kalbančią gyvai ir perprasti, kaip mes save pateikiame“, – pasakojo A.Kavaliauskaitė.

Pokalbis su konkursą rengiančios įstaigos direktore Agnės neišgąsdino. Priešingai, po šio turo lietuvių gražuolė susižavėjo „Mis pasaulis“ vadove.

„J.Morley – labai maloni moteris. Ji nevertino merginų, kuri mūsų geresnė ir kuri blogesnė. Jai yra svarbiausia žmogaus vidus.

Juliai reikėjo pajusti ryšį su mergina. Todėl ir stengiausi būti kiek įmanoma atvira ir nuoširdi, be jokių kaukių. Jaučiausi gerai ir, manau, komisija tai pajuto“, – optimizmo nestokojo A.Kavaliauskaitė.

Stebino panašumu į lietuvių garsenybę

Mis Airija Jessica Hayes (nuotr.) – lyg jaunesnioji lietuvių stilistės Astos Valentaitės sesuo. Žiūrėdamas į Jessicą negali atsistebėti, kokia ji panaši į Astą. Abi turi tokį patį užburiantį žvilgsnį, plačią šypseną ir yra itin elegantiškos.

Maža to, prieš kelerius metus A.Valentaitės plaukai atrodė beveik taip pat kaip dabar J.Hayes. Sutampa ir plaukų spalva, ir kirpimas.

J.Hayes – reali pretendentė laimėti gražiausios pasaulio merginos karūną. 20 metų gražuolė šiuo metu studijuoja verslą ir svajoja pradėti karjerą mados srityje.

Laisvalaikiu Jessica mėgsta jodinėti, šokti. Merginos specializacija – tautiniai airių šokiai. Artimiausi jos šeimos nariai – profesionalūs sportininkai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.