Žinomi žmonės dovanų sulaukia ir Kūčių vakarą

Dovanas maloniau gauti Kūčių vakarą ar Kalėdų rytą? Žinomi kauniečiai laikosi skirtingų dovanojimo tradicijų. Nekantriausius Kalėdų Senelis aplanko iš karto po Kūčių vakarienės. Kiti su viltimi laukia Kalėdų ryto, kad po egle rastų kalnus dovanų.

Dainininkė Viktorija Mauručaitė (kairėje) su dukra Gabriele.<br>P.Mantauto nuotr.
Dainininkė Viktorija Mauručaitė (kairėje) su dukra Gabriele.<br>P.Mantauto nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Skliutaitė („Lietuvos rytas“)

2014-12-21 08:46, atnaujinta 2018-01-18 16:59

Pramogų pasaulio atstovai žino, jog prieš Kalėdas jų laukia itin darbingas laikotarpis, todėl daugelis iš jų šventinėmis dovanomis pasirūpino iš anksto.

Daugelis žinomų kauniečių su malonumu patys jas ne tik rinko, bet ir pakavo. Kada jas teiks artimiesiems ir bičiuliams, priklauso nuo to, kokių tradicijų laikytasi tėvų namuose.

Sulaukia Kalėdų Senelio

Dainininkė Viktorija Mauručaitė tvirtino, jog nuo pat mažens kalėdines dovanas gauna per Kūčias. Tą vakarą jų sulaukia ir atlikėjos sužadėtinis Artūras Butkevičius, ir dukterys Gabrielė bei Angela.

Kasmet per Kūčias V.Mauručaitės tėvų namuose susirenka daugybė giminaičių, kuriuos vėlų vakarą aplanko tikras Kalėdų Senelis.

„Kalėdų Senelio su svita atvykimas džiaugsmo suteikia ne tik vaikams, bet ir suaugusiesiems. Kad gautų dovaną, kiekvienas turi parodyti kokį nors numerį. Vieni dainuoja, kiti deklamuoja ar groja įvairiais instrumentais, treti vaidina – Kalėdų Senelis tiesiog patenka į gyvo garso koncertą ir spektaklį“, – pasakojo V.Mauručaitė.

Prieš šventę moteris atsakingai renka dovanas vaikams ir kitiems artimiesiems. Atlikėja stengiasi, kad kiekvienas gautų tai, kas jį stebintų ir džiugintų.

Moteriai svarbu, kad dovanos būtų įdomiai pateiktos, todėl pakavimui ji skiria vieną vakarą.

Nepagaili pakavimo popieriaus

Aktorius Evaldas Leskauskas dovanų taip pat sulaukia Kūčių vakarą.

„Ypatingą dieną visa giminė susirenkame pas mano mamą. Po vakarienės kyla šurmulys: dalis svečių pradeda kitus kviesti į kiemą pasivaikščioti, kiti siūlo kitame kambaryje pažiūrėti televizorių, nes neva rodo įdomią laidą, dar kiti tikina, kad būtina išvėdinti kambarį, todėl visi iš jo turi išeiti. Po kurio laiko netikėtai po egle atsiranda kalnai dovanų“, – juokdamasis pasakojo aktorius.

Ne vienus metus E.Leskauskas yra tapęs ir Kalėdų Seneliu. Vyras tikino, jog nuo pat mažens dabar vienuolikmetė jo duktė Emilija atpažįsta persirengusį ir dovanas nešiojantį tėvą.

„Dukrai pasakiau, jog pasaulyje yra daug gerų vaikų, kurie laukia dovanų, o Kalėdų Senelis tik vienas, todėl jis turi daugybę padėjėjų. Aš – vienas iš jų“, – sakė E.Leskauskas.

Aktorius tikino, jog pakuoti kalėdinių dovanų nepatiki niekam. Vaikystėje jam buvo liepiama gražiai išpakuoti gautas dovanas, kad pakuotę būtų galima panaudoti dar kartą.

Dabar vyras dovanas pakuoja į daugybę popieriaus lapų, riša kaspinus, kad jas gavę artimieji galėtų ilgai ir smagiai plėšyti pakuotes.

Anksti ropščiasi iš lovos

Šokėja Gintarė Slausgalvienė įsitikinusi, kad smagiausia dovanas rasti Kalėdų rytą.

„Kalėdų Senelis kažkokiu stebuklingu būdu mūsų šeimą aplanko naktį. Ryte po egle būna surikiuotos dovanos ir parašyta, kam jos skirtos“, – pasakojo moteris.

G.Slausgalvienė kasmet prieš šventes pati pagamina daugybę dovanų.

Jos įsitikinimu, tokias dovanas gauti itin malonu. Šokėja kepa imbierinius sausainius, ruošia saldainius, gamina atvirukus su pirmagimės Vakarės nuotrauka.

Šokėjos vyras ir šokių partneris Tomas Slausgalvis žmonai bei kitiems artimiesiems dairosi gerokai praktiškesnių dovanų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.