Pramogų ir verslo elitas Kalėdas sutiko legendiniame restorane

Renginių organizatorius ir verslininkas Jogaila Morkūnas didžiausias žiemos šventes kasmet sutinka su didžiuliu būriu jo širdžiai mielų žmonių. Šiemet J.Morkūnas susikvietė bičiulius atšvęsti Kalėdų į legendomis apipintą sostinės restoraną „Neringa“.

Kalėdinio vakarėlio akimirka.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Kalėdinio vakarėlio akimirka.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 25, 2014, 11:57 PM, atnaujinta Jan 18, 2018, 6:54 AM

Susitikti su draugais ir jaukiai pasišnekėti su jais prie taurės mėgstamo gėrimo panūdo daug garsių ir veiklių Lietuvos žmonių. Į kalėdinį vakarėlį atvyko dizaineris Aleksandras Pogrebnojus, žurnalistas Edmundas Jakilaitis, „Švyturys-Utenos alus“ vadovas Rolandas Viršilas su žmona Aukse, televizijos laidų vedėja Aistė Stonytė-Budzinauskienė su vyru Dariumi, dainininkė Urtė Šilagalytė ir kiti.

Išskirtinei Kalėdų šventei Jogaila vietą pasirinko neatsitiktinai – šiemet „Neringa“ paminėjo 55-ąjį gimtadienį.

Praėjusio amžiaus 7–8 dešimtmečiais šis restoranas buvo mėgiama menininkų susibūrimo vieta. Jie į 1959 metais atidarytą kavinę eidavo ne tik užkąsti ir išgerti, tačiau ir padiskutuoti apie meną, kultūrą. Čia dažnai skambėdavo džiazas, kurį Sovietų Sąjungos valdžia vertindavo kritiškai. Dėl to kavinė būdavo nuolat sekama saugumiečių.

Legendomis apipinti Vilniaus menininkų bohemos nuotykiai buvo sudėti į rugsėjį Anapilin išėjusios Neringos Jonušaitės knygą „Neringos kavinė: sugrįžimas į legendą“. Rugsėjo viduryje mirusios autorės knygoje – rašytojo Jono Mačiukevičius, poeto Algimanto Baltakio, architektų Algimanto ir Vytauto Nasvyčių, aktorės Gražinos Balandytės, kitų žinomų žmonių prisiminimai.

Daugiau Lietuvos ir užsienio garsenybių gyvenimo naujienų  mūsų „Facebook“ paskyroje!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.