Žymiems kauniečiams praverstų ir ožkos ragai, ir meilumas

Žinomi kauniečiai įsitikinę, kad Kaunas per praėjusius metus tapo vieta, kurioje norisi gyventi. Džiaugdamiesi asmeninėmis pergalėmis, jie linkėjo visiems atsikratyti antrojo miesto komplekso.

Daugiau nuotraukų (1)

Vėjūnė Inytė („Laikinoji sostinė“)

Jan 3, 2015, 9:05 AM, atnaujinta Jan 17, 2018, 4:06 AM

Baigiantis metams kiekvienas pasvarstome, kokie jie buvo, ko pavyko pasiekti? Svarstome, kokie bus ateinantys 2015-ieji, kuriame planus ir linkėjimus sau bei artimiesiems.

Kokie praėjusieji metai buvo žinomiems kauniečiams? Ko jie tikisi iš šių metų? Ko linki sau, kauniečiams ir miestui? To „Laikinoji sostinė“ paklausė garsių įvairių profesijų atstovų.

Aktorė Gražina Balandytė

„Praėję metai buvo spalvingi. Gyvenimą nuspalvino visa spalvų gama. Buvo ir skausmo, ir džiaugsmo, ir ligų, ir pergalių. Džiaugiuosi, kad metai buvo tokie, nes gyvenimas įdomus tik tada, kai jis įvairus.

Ateinantys metai pažymėti Ožkos simboliu. Tai gyvūnas, turintis savitą charakterį. Jis ir mielas, ir užsispyręs. Kai reikia, parodo ragus, bet ir nemylėti tokio gražaus gyvūno negali. Todėl manau, kad ateinantys metai bus neblogi.

Ir sau, ir kauniečiams linkiu įsiminti geriausias Ožkos savybes ir jomis remtis gyvenime. Svarbiausia nebūti piktiems.“

Disko metikas Andrius Gudžius

„Man  metai buvo neblogi. Svarbiausias ir maloniausias įvykis – gimė dukra. Kalbant apie sportą, smagu, kad stipriai pavyko pagerinti asmeninius rezultatus, techniką.

015-aisiais vyks Pasaulio lengvosios atletikos čempionatas. Sau keliu uždavinį pirmiausia į jį patekti, paskui būti tarp aštuonių geriausių disko metikų.

Kauniečiams taip pat linkiu, kad ne tik svajotų, bet ir stengtųsi savo svajones įgyvendinti. Tada visi bus linksmesni, nes žmonės vis dar per mažai šypsosi. O juk turime dėl ko. Miestas gražėja, tad ir šypsotis galėtume dažniau.“

Floristas Marijus Gvildys

„Kadangi nemažai keliauju po pasaulį, man nesunku į Kauną ir kauniečius pažvelgti iš šono. Džiugina tai, kad miestas ir žmonės oriai išgyveno krizę. Nežlugo nė vienas meno ar muzikos festivalis, žmonės toliau dirba, kuria. Net kalėdinė Kauno eglė ir toliau kasmet stebina.

Iš kelionių grįždamas į Kauną matau vis daugiau gerai nusiteikusių žmonių. Jie vis labiau nori būti savo miesto šeimininkais, patys turi idėjų ir stengiasi jas įgyvendinti.

Anksčiau siutino reklama „Ir Kaune galima gyventi“ – neva ir šuo kariamas pripranta, dabar iš tokios reklamos kauniečiai galėtų tik pasijuokti. Čia ne tik galima, bet ir gera gyventi.

Džiaugiuosi, kad per praėjusius metus kauniečiai neišsilakstė iš miesto, susibūrė iniciatyvių žmonių branduolys.

Kitais metais, nepaisant iš Rytų, o gal Vakarų pučiančių politinių vėjų ar siaučiančių pačiame mieste, tikiu, kad kauniečiai ir toliau gyvens oriai bei stabiliai, bus miesto šeimininkai.“

Filosofas Leonidas Donskis

„Šie metai mums visiems buvo nerimo dėl įvykių Ukrainoje metai. Bene 15 metų gyvenome ramiai. Tačiau šiemet suvokėme, kad šis metas baigėsi, kad Europa atsidūrė naujame istorijos posūkyje.

Nepaisant šio nerimo, man 2014-ieji buvo geri. Po 5 metų darbo Europos Parlamente grįžau į Lietuvą ir Kauną, kurio ilgėjausi. Abu su žmona esame klaipėdiečiai, tačiau kai 2002 metais atsikraustėme į Kauną, pamilome šį miestą, tapome kauniečiais.

Grįžęs namo pastebėjau, kad Kaunas gražėja, kad čia gyvena intelektualūs ir kultūringi žmonės. Vedžiodamas po Kauno senamiestį iš užsienio atvykusius draugus didžiuojuosi, kad jie mato puikios Lietuvos atvaizdą.

2015-aisiais linkiu, kad kauniečiai tęstų tai, ką gero pradėjo. Kaunui reikia pagaliau atsikratyti antrojo miesto komplekso, nesivaržyti su niekuo. Tiesiog didžiuotis Kaunu, nes tai puikus europietiškas miestas, kuriame yra visko, ko reikia norint būti laimingam.“

Kunigas Kęstutis Rugevičius

„Kiekvieni metai yra Dievo dovana. Todėl kasmet turime galimybę padaryti ką nors gera. Net jei tai nepasiseka, bandyti reikia. Nors mums nerimą kelia karai, ekonominės problemos, viduje galime būti laisvi, galime kurti ir skleisti gėrį.

Gerų žmonių Kaune daug, jie yra miesto potencialas. Kaunas bus stiprus, jei tokių žmonių daugės, jei pasklis gerumo virusas.

Problemų turime visi, jų neigti neverta. Tačiau spręsti jas galime padėdami vienas kitam. Juk nesunku greta esančiam žmogui ištiesti ranką, pasakyti gerą žodį. Šią dvasinę ekologiją ir linkiu ugdyti kitais metais kiekvienam kauniečiui.“

Civilinės metrikacijos biuro vedėja Agnė Augonė

„Metai man buvo kupini išbandymų. Pradėjau vadovauti Civilinės metrikacijos skyriaus darbuotojams. Tai buvo nauja patirtis. Gerai, kad jos semtis galiu iš vyresnių kolegų.

Tradicijų tęstinumas bet kurioje gyvenimo srityje man atrodo svarbus. Ypač mūsų mieste su savita istorija, kuria kauniečiai didžiuojasi.

Į mus miestiečiai kreipiasi jiems lemtingais gyvenimo atvejais, kai tuokiasi, kai registruoja naujagimius ar tenka atsisveikinti su artimais žmonėmis. Pastebiu, kad kauniečiai neretai dėl mažų menkniekių linkę suirzti. Tačiau geras žodis padeda.

Norėčiau, kad tai prisimintų kiekvienas, ir sakyti komplimentus taptų gilia tradicija.

Kauniečiams linkiu nesipešti, nesibarti. Nors vyks rinkimai, norėčiau, kad žmonės liktų ištikimi sau ir gyventų santarvėje.“

Daugiau Lietuvos ir užsienio garsenybių gyvenimo naujienų  mūsų „Facebook“ paskyroje!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.