Vėl TV ekranuose pasirodysianti L. Rimkevičienė: „Malonu grįžti“

Profesoriaus Vytauto Landsbergio padėjėja viešiesiems ryšiams Liepa Rimkevičienė (34 m.) sugrįžta į LRT televiziją po aštuonerių metų pertraukos. Bendradarbiaudama su Gruzijos nacionaliniu transliuotoju Liepa rengs dokumentinių apybraižų ciklą apie Gruziją.

Liepa Rimkevičienė grįžta į televiziją po 8 metų pertraukos.<br>M.Mikulėno nuotr.
Liepa Rimkevičienė grįžta į televiziją po 8 metų pertraukos.<br>M.Mikulėno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 19, 2015, 6:56 PM, atnaujinta Jan 9, 2018, 10:55 AM

Iki šiol žurnalistė dar nėra lankiusis Gruzijoje, tačiau ji visada buvo ta šalis, kurią L.Rimkevičienė troško aplankyti. Be to, ji jau suplanavo, kur pirmiausiai atvykusi į Gruziją apsilankys, ką kalbins.

„Mane žavi galimybė pačiai formuoti turinį: rinktis temas ir pašnekovus. Tai kūrybiškas darbas ir labai įdomi patirtis, – sakė Liepa. – Be to, manau, kad kaip Lietuvai yra artima Ukraina, taip jai yra artima ir Gruzija.

Aišku, mūsų politinė situacija yra nepalyginamai geresnė, bet iš esmės mums gresia tie patys pavojai iš agresyviai nusiteikusios kaimyninės valstybės. Todėl kursiu reportažus iš pasienio ruožų, besiribojančių su teritorijomis, kurias okupavo Rusija.“

Tačiau nereikėtų suprasti klaidingai – laidos apie Gruziją nebus grynai politinio pobūdžio. Tai daugiau pažintinis projektas, pristatysiantis žiūrovams šių dienų Gruziją: jos miestus, gamtą, kultūrą, politiką. Dėmesio sulauks ir jaunimas, jų laisvalaikio praleidimo būdai.

L.Rimkevičienė juokavo, kad klausimas, kodėl ji grįžta būtent į LRT, net neturėtų kilti.

„Natūralu, kad aš grįžtu ten, kur jau esu dirbusi. Juk kiek aš esu dirbusi televizijoje, tai tik LRT. Man labai malonu grįžti ten, kur dirba bičiuliai, bendraminčiai“, – patikino moteris.

Tiesa, sugrįžimas į LRT – labiau simbolinis. Per šiuos aštuonerius metus Liepa nebuvo visiškai atsiribojusi nuo televizijos. Kaip laisvai samdoma žurnalistė ji buvo sukūrusi dokumentinių apybraižų ciklą apie ekologiją „Grynas gyvenimas“. Jį, beje, transliavo taip pat LRT.

Liepa patikino kad nepaisant naujo darbo, ji ir toliau bendradarbiaus su profesoriumi V.Landsbergiu. Su juo L.Rimkevičienė dirbo penkis metus: rūpinosi viešaisiais ryšiais, organizavo renginius, leido knygas. Šių metų pradžioje Seime buvo pristatyta V.Landsbergio knyga apie sausio 13-osios agresiją „Kaltė ir atpirkimas“, prie kurios išleidimo Liepa dirbo ilgiau nei trejus metus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.