A.Pogrebnojaus kolekcijos pristatyme – žvaigždės ir krepšininkai

Antrąją Velykų dieną sostinės prekybos centre „Panorama“ dizaineris Aleksandras Pogrebnojus bei Rimanto Kaukėno labdaros ir paramos fondas surengė neeilinį naujos kolekcijos pristatymą, kuriame dalyvavo ne tik pramogų pasaulio atstovai, bet ir krepšininkai.

Kolekcijos pristatymo akimirka.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Kolekcijos pristatymo akimirka.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Laura Bulvydė („Lietuvos rytas“)

Apr 3, 2015, 6:00 AM, atnaujinta Jan 7, 2018, 3:43 PM

Į kolekciją atvyko pats Rimantas Kaukėnas, Kšyštofas Lavrinovičius su šeima, Martynas Gecevičius, Antanas Kavaliauskas, Steponas Babrauskas, o taip pat dainininkė Gintarė Karaliūnaitė-Canuel su vyru Marcu Andre, Mindaugas Lukauskis, Jurgita Štreimikytė-Virbickienė, badmintonininkas Kęstutis Navickas, šuolininkė į aukštį Airinė Palšytė.

Ši kolekcija išskirtinė – visos už kolekciją gautos lėšos atiteks fondo globojamiems sunkiai sergantiems vaikams. 

„Ne viskas pinigais matuojama. Geri darbai man niekada nebuvo svetimi, man smagu juos daryti. Su Rimantu smagiai pabendravę nutarėme, kad lengvi drabužiai vasarai puikiai tiks šiam tikslui – padėti vaikams, kuriems tos pagalbos labai reikia“, – sakė Aleksandras, kolekciją pagaminęs su partnere įmone „Adikopas“.

Vyriški marškinėliai, moteriškos suknelės ir vaikų drabužiai pagaminti iš sportinio sintetinio audinio. Piešinius dizaineris pasiskolino iš grafikės Birutės Žilytės, kuri prieš pusšimtį metų jais papuošė vaikų kavinės „Nykštukas“ Vilniuje ir Valkininkų sanatorijos „Pušelė“ sienas.

„Žinoma, kad vaikystėje su tėvais eidavau į „Nykštuko“ kavinę, kaip ir visi mano kartos vilniečiai. Lyg šiandien prisimenu ten valgytus ledus ir pyragaičius. Ir išprotėjusias voveres rate, mažas žuveles. Pamenu ir vilkus – grafiką ant sienų“, – šypsojosi dizaineris.

Dizaineriui kiek apmaudu, kad tokių vaikų kavinių šiais laikais nerasime – vyras norėtų, kad tokių nuostabią aurą vaikams sukuriančių vietų, o ne bedvasių komercinių vaikų kavinių, atsirastų ir mūsų dienomis.

„Tokias kavines, kokios populiarios dabar, aš ironiškai vadinu fainų žmonių kavinėmis. Ten viskas labai faina – nuo padavėjų, iki patiekalų ir lankytojų“, – šypsojosi dizaineris.  

Jis įsitikinęs, kad vaikai visais laikais lieka vaikai: jei jam pačiam vaikystėje patiko „Nykštuko“ kavinės grafika, vadinasi, ji patiks ir dabartiniams mažyliams. O suaugusieji ant drabužių išvys tai, ką prisimena iš savo vaikystės.

„Juk B.Žilytės grafika ilgaamžė, tai veikia ir po 3 ar 4 kartų“, – sakė dizaineris.

Ant A.Pogrebnojaus kolekcijos modelių B.Žilytės piešiniai sugulė į naujas istorijas, tačiau personažai tie patys. Kiekvieni marškinėliai turi savo istoriją.

Kolekcija, pasak Aleksandro, nedidelė, ją sudaro vos 12 modelių. Jis džiaugėsi, kad pirmasis ją įvertino sūnus Mykolas, – vos išvydęs pirmuosius vaikiškus marškinėlius berniukas juos pasigriebė ir nebeatidavė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.