„Voyage-Voyage“ vadovai pradėjo kapotis viešai

Buvusi pora, įmonės  “Voyage-Voyage“ vadovai Ingrida Navickaitė ir Darius Tolušis nutarė, kad atėjo metas išsiaiškinti santykius. Konfliktas įgavo itin bjaurų prieskonį – jiedu ginčijasi viešai ir jų nesutramdo net draugai.

Ingrida Navickaitė ir Darius Tolušis.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Ingrida Navickaitė ir Darius Tolušis.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 7, 2015, 3:22 PM, atnaujinta Jan 7, 2018, 9:40 AM

Kvepalai, grožio procedūros, Maldyvai, 100 eurų kainuojantis vyno butelis ar net padangos automobiliui – Darius viešai, socialinėje paskyroje, klausė Ingridos, už kokius pinigus visa tai pirkta.

„Tai tavo asmenininiai pinigai, ar žmogaus, pas kurį dirbai 5 metus???“ – rašė Ingridai Darius.

- Kodėl jūs tai darote viešai – aiškinatės santykius? lrytas.lt paklausė Dariaus.

– Tai mūsų emocijos, kurios niekada neužges – aš taip manau.

„Dariau, Tavo elgesys – desperatiškas, tad nesivelsiu į viešą diskusiją. Nepaisant Tavo nuo pat pradžių užimtos mane žeminančios ir šmeižiančios pozicijos, išlaikysiu racionalumą ir taktiškumą Voyage-Voyage atžvilgiu. Savo pagalbą jau anksčiau pasiūliau ir vis dar esu pasiruošusi ją suteikti – daugiau padaryti šiuo metu negaliu.

Jei norėsi toliau užsiimti klausimų sprendimu per spaudą ir soc. tinklapius, tikiu, kad rasi drąsos aiškiai leisti man paviešinti Tavo veiklos bendrovėje detales. Visus „drabstymusis“ mano FB paskyroje trinsiu, kol negrįši su aukščiau minėtu „leidimu“ (nedviprasmišku)“, – taip į jo komentarus atsakė I.Navickaitė.

Viešas ginčas kilo po to, kai I.Navickaitė patalpino štai tokį paaiškinimą:

„Sulaukiu tūkstančius klausimų, į kuriuos kiekvienam atsakau ir dar rašau viešai. Man labai gaila, dėl penktadienio naujienos ir Voyage-Voyage situacijos, tačiau aš nebedirbu bendrovėje jau 3 mėn., tad nežinau kas vyksta įmonėje, bei negaliu padėti valdyti dabartinės situacijos. Pasirodžius spaudoje informacijai, kad neva aš esu kalta dėl įmonės rezultatų yra nepagrįsta. Taip pat buvo komunikuojama ir daugiau klaidinančios informacijos – įmonei 5 metus vadovavo Darius, 1 metus – aš, niekada neturėjau akcijų. Visa informacija lengvai patikrinama. Ir bandymas man mesti atsakomybę yra nesąžiningas. Aš pati turiu gana daug pretenzijų akcininkui, kurių viešai neaptarinėsiu. Neabejoju ir tikiuosi, kad greitu metu vykstantys procesai viską nustatys. Jeigu dabartinė vadovybė norės, aš geranoriškai galiu padėti, kiek leidžia mano statusas. Taip pat prašau neklausinėkite manęs apie asmeninį Dariaus Tolušio gyvenimą, nes tai yra jo reikalas.“

Balandžio 3-iąją žiniasklaidą pasiekė informacija apie sustabdytą kelionių organizatoriaus „Voyage-Voyage“ veiklą. Kompanijos akcininkas D.Tolušis dėl susiklosčiusios situacijos ėmė kaltinti buvusią kompanijos generalinę direktorę bei buvusią savo ilgametę draugę I.Navickaitę.

- Tos viešai demonstruojamos emocijos – tai pyktis I.Navickaitei?

– Ne pyktis. Pykstu tik ant savęs, kad atidaviau jai valdyti įmonę ir pats išvažiavau su naujais projektais dirbti į kitas šalis.

- Kaltinate save, kad pasitikėjote?

– Nedrįsčiau taip teigti, bet iš vienos pusės gali ir taip būti.

- Ar judu su Ingrida buvote susėdę ramiai aptarti susiklosčiusios situacijos?

– Man jau nebėra su ja apie ką kalbėt. Šio įmonės generalinio direktoriaus veiklą turi ištirti prokuratūra.

- Ar jumyse nežaidžia žmogiškasis niuansas – juk buvęs svarbus jūsų gyvenimo žmogus gali turėti daug nemalonumų?

– Be abejo, žaidžia.

- Kas nutiko? Kodėl „Voyage-Voyage“ buvo uždaryta?

– Valstybinis turizmo departamentas negalėjo uždaryti mūsų įmonės, nes veikla buvo vykdoma. Kažkas iš kolektyvo ar konkurentų galėjo pasistengti, kad mūsų įmonė būtų uždaryta. Oficialios priežasties nežinau.

Man buvo smūgis: vos grįžau iš komandiruotės Peru ir Bolivijoje, kai vos ne po paros sužinojau, kad įmonė turi būti uždaroma per tris dienas.

Šį sprendimą būtinai apskųsiu – juk įmonės veikla buvo vykdoma. Žmonės, kurie išvykę į mūsų keliones, nenukentės. Vyks į keliones ir tie, kurie yra jas užsisakę. Jie turi vykti, nes tai mano įmonės filosofija, – užtikrintai kalbėjo D.Tolušis.

- Ar įmonei galėjo sutrukdyti Ingrida – juk prieš keletą mėnesių ji buvo pašalinta?

– Nemanau.

Ingrida Navickaitė buvo nušalinta, nes neatliko tiesioginių savo pareigų ir švaistė įmonės lėšas savo reikmėms. Ar tik dabar tai pamačiau? Įtarimų visuomet kildavo, ypač pastaraisias metais, nes gaudavau labai daug įspėjimų, kad reikia saugotis naujo generalinio direktoriaus – pačios Ingridos.

Šias žinias ignoruodavau, nes žmogumi pasitikėjau.

- Ar tas pasitikėjimas – judviejų aštuonerių metų draugystės padarinys?

– Taip, tai draugystės padarinys – tas pasitikėjimas.

O mūsų viešas aiškinimasis...Aš išreiškiau savo mintis, parašiau tiesą, o kaip ji atrašinėja – jos asmeninis reikalas, – sakė D.Tolušis.

Dar praėjusį penktadienį portalo lrytas.lt kalbinta I.Navickaitė iškart patikino, kad neketina leistis į asmeniškumus ir kalbėti apie buvusius savo ir D.Tolušio asmeninius santykius. Tačiau dažnai viešuose renginiuose pasirodanti I.Navickaitė neslėpė apmaudo dėl susiklosčiusios situacijos ir šoko dėl jai metamų kaltinimų.

„Realybė yra tokia, kad nuo įmonės veiklos atsitraukiau prieš tris mėnesius. Visa tai man šiandien buvo siurprizas. Apie viską sužinojau tik iš žinių tarnybos skambučio, kai manęs paprašė pakomentuoti situaciją. Galvojau, kad tai – pokštas“, – sakė moteris. Apie jai D.Tolušio metamus kaltinimus I.Navickaitė taip pat sužinojo iš spaudos ir tikino, kad jos buvusio partnerio skleidžiama informacija yra šmeižtas. „Minima, kad aš buvau įmonės akcininkė. Tai – neteisybė. Niekada nebuvau akcininkė ir, manau, tokie dalykai labai gretai gali būti patikrinti. Per penkerius įmonės veiklos metus, ketverius iš jų verslui vadovavo Darius ir tik vienerius metus vadovė buvau aš. Bandymas atsakomybę mesti man mažų mažiausiai yra nesąžiningas“, – piktinosi ji.

I.Navickaitė taip pat garantavo, kad jai vadovaujant įmonei nebuvo švaistomos jokios lėšos asmeniniams reikalams, neskaitant jai priklausiusio atlyginimo. Tad moteris sakė tikinti, kad šiuo metu vykstantys procesai padės atskleisti tiesą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.