Uždarius oro linijas žinomi žmonės neslėpė pykčio R. Šimašiui

Penktadienį paskelbta, kad oro linijų bendrovė „Air Lituanica“ nutraukia veiklą – jau tą pačią dieną sustabdyti visi skrydžiai, vykstantys po vidurdienio. Dėl tokio staigaus įmonės veiklos nutraukimo susirūpino ne tik bilietus įsigiję keleiviai, bet ir garsūs visuomenės veikėjai.

Iš kairės: Andrius Užkalnis, Jogaila Morkūnas, Juozas Liesis.<br>LR archyvo nuotr.
Iš kairės: Andrius Užkalnis, Jogaila Morkūnas, Juozas Liesis.<br>LR archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 22, 2015, 6:02 PM, atnaujinta Nov 27, 2017, 7:11 AM

Daugelis jų dėl šio įvykio atvirai kaltino naująjį Vilniaus miesto merą Remigijų Šimašių, kuris dar rinkimų metu kalbėjo, kad „Air Lituanica“ neturi ateities.

„Ačiū, Remigijau Šimašiau ir liberalai, už pirmuosius pozityvius darbo Vilniuje rezultatus. „Air Lituanica“ – padaryta, dabar einam visi oranžinių dviračių sudaužyt ir „Ikea“ sugriauti“, – viešai pasisakė publicistas Andrius Užkalnis.

Apmaudo dėl uždarytų lietuviškų oro linijų neslėpė ir renginių vedėjas bei organizatorius Jogaila Morkūnas: „Tauta, kurios lakūnai pirmieji perskrido Atlantą, yra visiški civilinės aviacijos nevykėliai.

Įvardinkite mūsų regione valstybę, kuri neturėtų savo avialinijų? Latviai, estai, baltarusiai turi. Suomiai, skandinavai, lenkai, rusai – turi. Ukrainiečiai, moldavai, gruzinai, čekai, vengrai, bulgarai, rumunai – turi. Net Albanija turi 4 savo nacionalinės avialinijos lėktuvus!

Griauti visuomet lengviau, nei bandyti kurti, padėti, auginti. Nykiai atrodo Liberalų sąjūdis, kurio lyderiai sunaikino jau antras avialinijas per pastarąjį laikotarpį. Sunaikino projektą, kuris tik augino savo sparnus ir nesulaukė net antrojo savo gimtadienio.“

„Nacionalinių avialinijų vėl nėra. Griūvančias „Lietuvos avialinijas“ abejingai stebėjo susisiekimo ministras Eligijus Masiulis, o „Air Lituanica“ užkasė kitas liberalas Vilniaus meras Remigijus Šimašius.

Žinoma, kad ne miesto darbas avialinijas valdyti, bet griauti visada lengviau nei kurti“, – antrino žurnalistas Edmundas Jakilaitis.

Toks garsaus televizijos veido pasisakymas nepraslydo pro akis pačiam R.Šimašiui. Nors jis išliko lakoniškas, meras nesusilaikė nesudalyvavęs diskusijoje socialiniuose tinkluose: „Ne Šimašius užkasė“.

Knygų autorius ir televizijos laidų vedėjas Andrius Tapinas nuolat stebi politikų komunikaciją socialiniuose tinkluose, tad toks R.Šimašiaus pasisakymas sulaukė ironiško Andriaus atsako.

„Priiminėti ir komunikuoti sprendimus sunkiau nei ritinti akmenį per „Laisvės nuo mokesčių“ dieną ar dalinti gerberas.

Penktadienį (kaip suprantu, tradiciškai juodžiausia diena Lietuvos kelionių sektoriui) užveria vartus „Air Lituanica“, avialinijų valdytojai teigia, kad politinis savivaldybės sprendimas, vienas iš vicemerų Gintautas Paluckas išsako poziciją, kad buvo galima tai padaryti grakščiau ir nenumetant sprendimo vidury baltos dienos, bet jo niekas neklausė.

O naujasis Vilniaus meras Remigijus Šimašius poziciją išreiškia labai jau lakoniškai. Cituojant „Velnio nuotaką“ – viską valdžia išaiškins“, – savo „Facebook“ paskyroje rašė A.Tapinas.

Tuo tarpu dainininkas Juozas Liesis tik pasijuokė iš kilusios panikos: „Dėl „Air Lituanica“ padėties pergyvenantiems, liūdintiems, pykstantiems. Panašiai jaučiasi ir žmogus netekęs darbo, sužinojęs kad serga nepagydoma liga ar praradęs artimą. Panašiai, bet jūsų atvejis sunkesnis.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.