Evita Malaškevičiūtė fiziką iškeitė į moteriškesnes studijas

Televizijos serialo „Tobula kopija“ aktorė Evita Malaškevičiūtė (18 m.) jau džiaugiasi studentės statusu. Baigusi mokyklą ir atšventusi išleistuves mergina svarstė apie fizikos studijas, tačiau dabar kremta kur kas moteriškesnius mokslus, rašo dienraštis „Lietuvos rytas“. 

E.Malaškevičiūtė fizikos mokslus iškeitė į kūrybos komunikaciją.
E.Malaškevičiūtė fizikos mokslus iškeitė į kūrybos komunikaciją.
Daugiau nuotraukų (1)

Laura Bulvydė („Lietuvos rytas“)

Sep 6, 2015, 6:23 PM, atnaujinta Oct 17, 2017, 4:53 AM

Sostinės „Gabijos“ gimnaziją šiemet baigusi ir brandos egzaminus puikiai išlaikiusi mergina (iš anglų kalbos egzamino Evita gavo net 100 balų!) iškart po išleistuvių atviravo, kad jos svajonė – ne aktorystės, o fizikos studijos.

Klausimą, kodėl nežada krimsti aktorystės mokslų, mergina girdėjo nuolat. Tačiau jau paragavusi šios duonos Evita svarstė, ar verta save apkrauti mokslais, kai darbą pagal šią specialybę ji jau turi – vaidina populiariuose televizijos serialuose.

„Žinoma, visada kiekvienas žmogus turi kur tobulėti, tačiau noriu save pabandyti realizuoti kitose srityse, kartu dirbdama jau turimą ir mėgstamą aktorės darbą“, – kalbėjo E.Malaškevičiūtė.

Į fiziką Evita net nebandė stoti. Ji – Vilniaus universiteto kūrybos komunikacijos specialybės pirmakursė.

Tačiau ir šiandien, universitete praeidama pro Fizikos fakulteto studentų auditorijas, ji jaučiasi kiek sutrikusi, jai kiek gaila paleistos svajonės.

„Vis dėlto tai, ką studijuoju, – visiškai mano sritis, tai, ko tikrai noriu. Galbūt vėliau ir persigalvosiu, bet šiandien esu patenkinta savo pasirinkimu.

Kaip bus toliau – bus matyti“, – šypsojosi aktorė.

Mergina kūrybos srityje sukasi nuo mažų dienų, o mokydamasi tikisi įgyti dar daugiau žinių ir įgūdžių. Vis dėlto ji pabrėžė, kad tai nebūtinai reiškia tik buvimą aktore.

„Vėliau galėsiu pasirinkti galbūt režisūrą, gal reklamą ar bet kurią kitą komunikacijos sritį. Kol kas pirmame kurse kremtame bendruosius dalykus.

Universitete jaučiuosi kur kas geriau ir esu laimingesnė negu mokykloje! Čia daugiau laisvės, į tave žiūri kitaip – rimčiau!

Juk mokykloje su tavimi elgiasi kaip su vaiku, o universitete, turėdamas kitą nuomonę, gali diskutuoti su dėstytojais“, – įspūdžius iš pirmųjų studijų dienų pasakojo E.Malaškevičiūtė.

Studentė patikino – dabar ji jaučiasi labai laiminga ir visai nesigaili savo pasirinkimo. Ypač dukters pasirinkimu patenkinta Evitos mama.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.