Amžius – ne kliūtis dalyvauti protų mūšyje!

„Auksinio proto“ kūrėjai įsitikino: amžius – ne kliūtis azartiškai kovai televizijos žaidime! Jubiliejiniame – dešimtajame „Auksiniame prote“ dar vienas rekordas: vyriausiam populiariausio televizijos intelektinio žaidimo dalyviui – septyniasdešimt vieneri!

Amžius – ne kliūtis dalyvauti protų mūšyje!
Amžius – ne kliūtis dalyvauti protų mūšyje!
Amžius – ne kliūtis dalyvauti protų mūšyje!
Amžius – ne kliūtis dalyvauti protų mūšyje!
Amžius – ne kliūtis dalyvauti protų mūšyje!
Amžius – ne kliūtis dalyvauti protų mūšyje!
Daugiau nuotraukų (3)

lrytas.lt

Nov 3, 2015, 12:51 PM, atnaujinta Oct 6, 2017, 1:56 AM

71 metų pensininkas Saulius Augustinavičius – buvęs inžinierius-statybininkas iš Plungės. Paklaustas, kokie pono Sauliaus pmėgiai, humoro nestokojantis penininkas nusišypsojo: „Man jau tiek metų kad tų pomėgių buvo labai daug. Šiuo metu svarbiausias – sodinti miškus. Esu pasodinęs per 100 tūkstančių medžių. Man patinka juos prižiūrėti, puoselėti.“

Unikaliu pomėgiu nustebinęs žaidimo vedėjus Arūną Valinską ir Andrių Tapiną, ponas Saulius juos nuramino, kad kaip dauguma lietuvių, laisvalaikiu jis mėgsta žiūrėti krepšinį, spręsti šachmatų etiudus, keliauti.

„Retsykiais sudalyvauju Platelių ežere vykstančiose plaukimo varžybose į Pilies salą ir atgal. Koks tai atstumas? 1,8 km, – pasakojo aktyvų gyvenimą būdą mėgstantis penininkas. – Laikiau save protingu ir gražiu tais laikais, kai Arūnas Valinskas dar nevedė intelektinių žaidimų. Dabar likę tik trupiniai…

Esu laimėjęs prizų respublikinėje spaudoje skelbtuose šachmatų uždavinių konkursuose. Prieš 15 metų žaidime „Kas laimės milijoną“ milijono nelaimėjau, suklupau, kai iki nedegančios 32 000 litų sumos buvo likęs vienas klausimas. Bet susidomėjimas intelektiniais žaidimais vis dar gyvas. „Auksiniame prote“ dalyvauju daugiau dėl marginalijos. Buvo praeitame sezone jauniausia dalyvė – bus ir vyriausias, kaip ir Platelių maratone!“

Kuo margesnė kompanija, tuo įdomesnis žaidimas. Kartu su rekordininku šį trečiadienį „Auksiniame prote“ dalyvauja: gurmanišką pomėgį – ragauti maistą turintis 26 metų fizikas Eduardas Gvozdas, šiuo metu dukrelę auginanti ir taip pat kulinarija susidomėjusi 30 metų lietuvių kalbos mokytoja Aurelija Kurlinkutė iš Vilniaus, keliauti mėgstantis 58 metų šeimos gydytojas Arūnas Vaišnoras iš Lazdijų, bėgioti ir žaisti pokerį mėgstantis 32 metų pareigūnas Saulius Varapnickas iš Kauno ir vilnietis 32 metų verslo analitikas Kęstutis Vaškevičius, kuriam patinka futbolas, intektiniai žaidimai ir knygos. Beje, Kęstutis yra parašęs per 30 straipsnių į žurnalus „Valstybė“ ir „IQ“.

Tad šį auksinio rudens trečiadienį laukia ne tik jubiliejinis – dešimtasis populiariausias intelektinis žaidimas „Auksinis protas“, bet ir marga intelektualų komapnija! Už lango dainuoja šaltas vėjas, studijoje – verda karšta kova! Klausimų bus – ir apie karą, ir apie dainas! Na, o kare kaip kare!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.