„Šėtone, prašau“ autorius nuo karinės tarnybos neišsisukinės

Ne visiems jaunuoliams naujai paskelbtas šauktinių sąrašas buvo maloni žinia – nemažai vyrų savęs neįsivaizduoja tarnaujančių Lietuvos kariuomenei. Kiek kitaip nusiteikęs interneto garsenybe laikomas skandalingo kūrinio „Šėtone, prašau“ autorius Vaidotas Grincevičius.

Jei reikėtų eiti mokytis karybos, V.Grincevičius tai darytų nesispyriodamas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Jei reikėtų eiti mokytis karybos, V.Grincevičius tai darytų nesispyriodamas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-01-12 09:08, atnaujinta 2017-06-11 09:24

Reikalų su teismu dėl savo neapykantą ir smurtą kurstančio kūrinio turėjęs vaikinas neišgyvena, kad atsidūrė Lietuvos krašto apsaugos ministerijos paskelbtame sąraše. Aišku, ramiai jis jaučiasi ir dėl to, kad Utenos KPKP šauktinių sąraše jis paskelbtas tik 2249-uoju numeriu.

Nepaisant to, esant reikalui, skandalingai išgarsėjęs vaikinas nuolatinės privalomosios pradinės karo tarnybos nesikratytų.

„Savo noru neičiau, nes neturiu noro ten eiti. Buūtų šauniau, jei mus mokytų, kaip nekariauti ir gyventi taikiai, bet yra kaip yra. O jei reikės kažkada eiti, eisiu nesispiriodamas“, – lrytas.lt kalbėjo jis.

Tačiau atsakydamas į klausimus vaikinas buvo lakoniškas. Jo manymu, bet kokie pasisakymai šia tema iš jo lūpų visuomenei gali atrodyti juokingi.

Paklaustas, ar kilus karo grėsmei norėtų mokėti apginti savo artimuosius, V.Grincevičius sakė: „Manau, kiekvienas norėtų mokėti ir turėti išmokti. O išmokti galima, savaime aišku, kariuomenėje“.

Pirmadienį pamatęs savo pavardę sąraše, V.Grincevičius suskubo iš savęs pasijuokti ir socialiniuose tinkluose. Vaikinas pokštavo pats iš savęs: neva, už kompiuterio ekrano „kietas“, tačiau šauktinių kuopoje būtų nevykėlis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.