Paslydusiam šokėjui Andriui Kandeliui – mokinių spyriai

Šlovę ne tik Lietuvoje, bet ir pasaulyje pelnęs šokėjas Andrius Kandelis (34 m.) praėjusią vasarą buvo surengęs tokį išskirtinį pasirodymą, po kurio prarado viską: gerą vardą, šeimą, pajamas, rašo „Lietuvos ryto“ žurnalas „TV antena“.

E.Visockaitė ir A.Kandelis ant parketo skynė laurus, tačiau jų bendras gyvenimas nenusisekė.<br>T.Bauro nuotr.
E.Visockaitė ir A.Kandelis ant parketo skynė laurus, tačiau jų bendras gyvenimas nenusisekė.<br>T.Bauro nuotr.
Teismas A.Kandeliui skyrė minimalią – 450 eurų baudą.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Teismas A.Kandeliui skyrė minimalią – 450 eurų baudą.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
A.Kandelis su antrąja žmona R.Grikyte (kairėje) ir trečiąja M.Dužinaite.<br>V.Balkūno ir J.Stacevičiaus nuotr.
A.Kandelis su antrąja žmona R.Grikyte (kairėje) ir trečiąja M.Dužinaite.<br>V.Balkūno ir J.Stacevičiaus nuotr.
I.Jurgelevičiūtė 2010 metais buvo sučiupta švarinanti TV3 konkurso „Šok su manimi“ dalyvių rankines ir kišenes.<br>T.Bauro nuotr.
I.Jurgelevičiūtė 2010 metais buvo sučiupta švarinanti TV3 konkurso „Šok su manimi“ dalyvių rankines ir kišenes.<br>T.Bauro nuotr.
L.Lohan 2011-aisiais Kalifornijoje iš juvelyrinių dirbinių parduotuvės pavogė 2500 JAV dolerių vertės papuošalą.<br>„ViDA Press“ nuotr.
L.Lohan 2011-aisiais Kalifornijoje iš juvelyrinių dirbinių parduotuvės pavogė 2500 JAV dolerių vertės papuošalą.<br>„ViDA Press“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

„Lietuvos rytas“

Mar 7, 2016, 7:13 PM, atnaujinta Jun 2, 2017, 10:23 AM

Lotynų Amerikos šokių Lietuvos čempionas, Europos bei pasaulio pirmenybių prizininkas A.Kandelis kurį laiką buvo dingęs iš viešumos – nesirodydavo renginiuose, netgi pakeitė telefono numerį.

„Buvo apėmęs toks beviltiškumas, kad nekart svarsčiau užsinerti kilpą“, – LNK laidoje „Nuo... Iki...“ prisipažino vyras, šių metų sausį sulaukęs teismo nuosprendžio dėl vagystės.

Atviras pokalbis su šokėju vyko jo studijoje Vilniuje. Dar neseniai vyras svečius priimdavo jaukiuose savo ir žmonos Mildos namuose.

Kai praėjusį rudenį žlugo trečioji santuoka, vyras grįžo gyventi į tėvų namus ir dabar slaugo sergančią motiną.

Andrius prisipažino, kad vienintelė jo paguoda po visų išgyvenimų – ketverių metų dukra Ditė, su kuria praleidžia daug laiko.

Įsitaisęs šokių studijoje prie ilgo stovo, ant kurio puikuojasi iškovotos taurės, šokėjas ir treneris sakė, kad iš nesėkmių liūno kapstosi vienas.

„Vasarą išgyvenau didžiausią krizę gyvenime. Net gerai nesuvokiau, ką patyriau. Mane buvo įtraukusi tokia juoda banga – sakytum, kad cunamis užliejo. Nieko nenorėjau daryti, net keltis iš lovos. Buvo apėmęs beviltiškumas“, – atviravo A.Kandelis.

Iki šiol visi buvo įpratę matyti A.Kandelį pasitempusį, geros nuotaikos. Dabar, numetęs 10 kilogramų, jis atrodo palūžęs.

„Esu labai jautrus. Gal kitiems atrodau arogantiškas, išdidus, – sunkiai rinkdamas žodžius kalbėjo šokėjas. – Daug dalykų darydavau spontaniškai, neapgalvotai, bet taip elgtis gerai, kol dar nesi atsakingas už savo palikuonį, šeimą, tėvus.“

Praėjusių metų liepą vyras iš prekybos centro pavogė  320 eurų vertės drabužių.

Jis persirengimo kabinoje nuo drabužių nuėmė apsaugines etiketes ir susidėjo juos į maišelį. Sumokėjo tik už marškinėlius.

Pardavėjoms kilo įtarimas, jos iškvietė apsaugininkus. Šie sučiupo vyrą, bandantį išeiti iš parduotuvės, ir paskambino policijai.

Dar neatvykus pareigūnams A.Kandelis pastūmė drabužių kabyklą ant apsaugininkų ir pabėgo pro tarnybinį išėjimą.

Kai tuoj po įvykio buvo susisiekta su A.Kandeliu, jis puolė tvirtinti, kad tuo metu apskritai buvęs ne Vilniuje, o Palangoje.

Tokią versiją teisme gynė net du advokatai, tačiau galiausiai šokėjas prisipažino iš parduotuvės vogęs drabužius.

Kodėl tituluotas ir gerbiamas sportininkas ryžosi tokiam žingsniui?

„Dabar juokais galiu sakyti, kad labai norėjau vandens, tad suradau atsarginį išėjimą, – nusijuokė pašnekovas. – O iš tikrųjų nežinau. Buvo aptemęs protas. Viskas vyko savaime. Aš negaliu sakyti, kad tai buvo apgalvota, suplanuota.“

Savo nusikaltimo A.Kandelis nevadina vagyste. „Tai buvo gana nepadorus įvykis. Smerkiu save už tai. Taip nutiko pirmą kartą gyvenime. Už šią klaidą sumokėjau labai brangiai“, – aiškino vyras.

Šokėjas teigė tą įvykį prisimenantis kaip pro miglą ir iki šiol nesuvokiantis, kas dėjosi galvoje.

Teismas A.Kandeliui skyrė minimalią – 450 eurų baudą. Be to, jis turėjo atlyginti nuostolius parduotuvei.

Andrius nesutinka, kad išsisuko lengvai. Jo teigimu, po šio įvykio sušlubavo verslo reikalai, daug mokinių paliko šokių studiją.

Kai kurie jų internete negailėjo aštrių žodžių buvusiam mokytojui.

Šokėją šlovė užklupo anksti. Būdamas 18 metų jis tapo Lietuvos jaunimo Lotynų Amerikos šokių čempionu.

Daug metų ant parketo besisukantis vyras neslėpė, kad profesija leido puikiai gyventi ne vienus metus, mat už prizines vietas tarptautiniuose čempionatuose šokėjai gauna solidžius piniginius prizus.

Andrius prisipažino visada lengva ranka leidęs pinigus, o apie rytojų negalvojęs.

Dabar, stipriai sušlubavus verslui, jis priverstas skaičiuoti kiekvieną eurą. Buvę sutuoktiniai pardavė butą sostinėje.

Kalbant apie vedybas, galima sakyti, kad A.Kandelis yra trumpų nuotolių bėgikas.

Būdamas 24 metų jis vedė šokių partnerę Eglę Visockaitę. Pora išsiskyrė po trejų metų – 2008-aisiais.

Po metų Andrius susituokė su Reda Grikyte. Santuoka nutrūko 2010-ųjų vasarą.

Dar po metų šokėjas vedė trečią kartą. Jo išrinktoji farmacininkė Milda Dužinaitė laukėsi kūdikio. Santuoka nutrūko po ketverių metų.

Šokėjas yra sakęs, kad jei reikės, ves ir 10 kartų. Esą ieškoti antrosios pusės ir laimės yra ne nuodėmė, o gyvenimo variklis.

Paklaustas apie skyrybų priežastis, Andrius neketino savęs teisinti.

„Vasarą atsidūręs duobėje supratau, kad buvau lengvabūdis, savanaudis ir labai neatsakingas. Visuomet supratau, kad šeima yra vertybė, tačiau nesivadovavau šiuo supratimu“, – prisipažino vyras.

Vis dėlto jis nelieja ašarų dėl prieš kelis mėnesius iširusios šeimos.

„Turėjau didesnių bėdų. Dabar man svarbiausia – atsistoti ant kojų. Turiu dukterį, kuriai noriu pakloti pagrindą po kojomis.

Gyvenime užteko ir pramogų, ir kelionių, ir karjerai atiduotų metų, ir varžybų. Dabar turiu būti atsakingas ne už save, o už žmones, kurie man svarbūs“, – sakė tris kartus išsiskyręs šokėjas.

Vasarą A.Kandelis buvo pastebėtas vienoje religinėje bendruomenėje – ieškojo nusiraminimo. Šokėjas sakė, kad tai buvo jo bičiulio sumanymas.

„Mane tiesiog įsodino į automobilį ir nusivežė į bažnyčią. Kai lipau iš mašinos prie bažnyčios, mane visą pradėjo kratyti, šiurpas apėmė. Nesupratau, kas vyksta“, – pasakojo pašnekovas.

Bažnyčioje klausydamasis mišių Andrius verkė, paskui atliko išpažintį. Kunigas gal 10 minučių vyrui virš galvos laikė iškėlęs rankas. Nuo to Andriui per visą kūną nusirito šilumos banga, užplūdo ramybė.

Pasikalbėjęs su kunigu šokėjas pasijuto tvirčiau. Tai jį išgelbėjo nuo pagundos įnikti į alkoholį ar pulti į depresiją.

A.Kandelis prisiminė prieš metus įvykusį susitikimą su žinoma astrologe Palmira Kelertiene. Tuo metu Palmira įspėjo, kad laukia sunkūs metai, tačiau šokėjas tik pasijuokė iš tokių žodžių.

„Bet vasarą – vienas, kitas lūžis. Paskui atėjo ruduo – aš jau nesilaikau ant kojų, neatsigaunu, viskas griūva.

Buvo dienų, kai norėjosi kilpą užsinerti ant kaklo. O žmonės, iš kurių tikėjausi pagalbos, atsuko nugarą“, – sakė Andrius.

A.Kandelis po skyrybų pasinėrė į darbus. Jis 5 kartus per savaitę treniruoja šokėjus.

Be to, ėmėsi naujo verslo, į kurį investavo visas santaupas. Jis pradėjo kurti rankų darbo batus šokėjams.

A.Kandelis – ne vienintelis žinomas žmogus, įkliuvęs vagiantis.

Lietuvoje bene garsiausiai nuskambėjo dainininkės Irmos Jurgelevičiūtės įvykdyta vagystė. 2010 metais ji buvo sučiupta švarinanti TV3 konkurso „Šok su manimi“ dalyvių rankines ir kišenes.

Teismas atlikėjai skyrė 11 050 litų baudą.

2011 metais režisierius Šarūnas Bartas (51 m.) iš prekybos centro „Maxima“, esančio Vilniuje, Gedimino prospekte, pavogė 4,79 lito kainuojantį šampūno buteliuką.

Menininkas teisinosi, kad prekės nepastebėjo, nes ant jos buvo užmetęs striukę.

Už smulkaus svetimo turto pagrobimą teismas jam skyrė 360 litų baudą.

Amerikiečių aktorė ir dainininkė Lindsay Lohan (29 m.) 2011-aisiais apsivogė Kalifornijos juvelyrinių dirbinių parduotuvėje – išėjo su 2500 JAV dolerių vertės kaklo papuošalu.

Parduotuvėje įrengta kamera nufilmavo L.Lohan su vėriniu, o po savaitės aktorė buvo nufotografuota su tuo pačiu papuošalu.

Teismas jai skyrė keturis mėnesius nelaisvės, tačiau vėliau bausmė buvo pakeista į namų areštą.

Bene garsiausia Holivudo vagilė – dviem „Oskarams“ nominuota aktorė Winona Ryder (44 m.).

2001-ųjų gruodžio 12-ąją aktorė buvo sučiupta vagianti iš prabangių drabužių parduotuvės „Saks Fifth Avenue“ Beverli Hilse. Winona bandė nesusimokėjusi išsinešti  5500 JAV dolerių vertės drabužių ir aksesuarų.

Teismas aktorei skyrė trejų metų bandomąjį laikotarpį, 480 valandų viešųjų darbų ir 3700 JAV dolerių baudą.

Dainininkė Britney Spears (34 m.) 2007-aisiais iš degalinės pavogė žiebtuvėlį. Įžymybė žinojo, kad yra filmuojama. Žiūrėdama į kamerą ji šūktelėjo: „Aš kai ką pavogiau. Oi, kokia esu bloga.“

Kitas konfliktas įvyko Holivude, sekso prekių parduotuvėje „Hustler“. Pardavėja nenorėjo leisti apsvaigusiai Britney pasimatuoti kelnaičių, tad ši supykusi griebė peruką nuo manekeno galvos ir išbėgo iš parduotuvės.

Parengė Rūta Peršonytė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.