A. Landau apie mūšius gimtajame Azerbaidžane: „Man drasko širdį“

Kalnų Karabache penktadienio naktį palei fronto liniją tarp Armėnijos ir Azerbaidžano pajėgų užvirė įnirtingas mūšis. Abiejų šalių pareigūnai kaltina kitą pusę pradėjus šaudymą. Susirėmimai, kurie pareikalavo 30 karių gyvybės ir civilių aukų, tęsėsi ir sekmadienį, skelbė BBC.

Agness Landau nesutarimai tarp Azerbaidžano ir Armėnijos drasko širdį.<br>Asmeninio albumo ir „Scanpix“ nuotr.
Agness Landau nesutarimai tarp Azerbaidžano ir Armėnijos drasko širdį.<br>Asmeninio albumo ir „Scanpix“ nuotr.
Agness Landau nesutarimai tarp Azerbaidžano ir Armėnijos drasko širdį.<br>„Lietuvos ryto“ ir „Scanpix“ nuotr.
Agness Landau nesutarimai tarp Azerbaidžano ir Armėnijos drasko širdį.<br>„Lietuvos ryto“ ir „Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Apr 3, 2016, 3:15 PM, atnaujinta May 30, 2017, 4:15 PM

Sekmadienį Azerbaidžanas paskelbė „vienašališką ugnies nutraukimą“ kovoje su Armėnijos pajėgomis ginčijamame Kalnų Karabacho regione. Gynybos ministerijos atstovas sakė, kad Azerbaidžanas tokių veiksmų ėmėsi reaguodamas į tarptautinius raginimus nutraukti kovas.

Naujienų portalui lrytas.lt susisiekus su azerbaidžaniete modeliu Agness Landau, ji neslėpė skausmo, bet kartu ir džiaugėsi, kad kol kas ramu. Moteris tikino, kad tokie neramumai gimtinėje jai drasko širdį. Nors kurį laiką Agness gyvena Lietuvoje,  Azerbaidžane likę jos tėvai.

„Kasdien skaitau Azerbaidžano naujienas. Manau, kad tokie ginčai liūdina visus. Bet yra ir geroji pusė – šiandien pranešta, kad oficialiai atgavome kažkiek procentų savo regiono.

Natūralu, aš norėčiau, kad Azerbaidžanas iš Armėnijos atgautų visas azerbaidžaniečiams priklausančias žemes“, – sakė Agness.

Ji teigė, kad žemė jai brangi – tai istorija, kurią reikia saugoti.

„Aš augau Azerbaidžane, pamenu, kad mokyklose apie armėnus mokytojai atsiliepdavo nekaip“, – sakė Agness Landau.

Moteris svarstė, kad galbūt tai seni ir vis nesibaigiantys ginčai, kurie ne į naudą visuomenei. Karas visada sukelia dar daugiau pykčio.

„Visi sako, kad tai yra politika. Nesu ta, kuri ištisai domisi naujienomis, tačiau žinau, kad mano tėvai gyvena Azerbaidžane... Ir nors su jais nebendrauju, tai man drasko širdį“, – liūdesio neslėpė ji.

Agness Landau pasipiktino ir visuomenės abejingumu, mat savo socialiniame tinkle paskelbusi šią naujieną ji suprato, kad žmonės to matyti tiesiog nenori.

„Kai pasidaliju nuotrauka, kurioje mano nuoga koja, – patinka tūkstančiams, tačiau kai pasidalijau apie neramumus pasaulyje, pamačiau žmonių abejingumą. Žmonėms nepatinka matyti blogų dalykų. Tačiau apie tai kalbėti būtina“, – sakė ji.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.