Į 13 m uolą įkopęs Juozas Gaižauskas: „Nugalėjau aukščio baimę“

„Esu klajūnas ir avantiūristas. Manęs nereikia įkalbinėti išsirengti į pavojingą kelionę“, – „Lietuvos ryto“ žurnalui „TV antena“ prisipažino aktorius Juozas Gaižauskas (48 m.).

J.Gaižauskui patinka ekstremalūs nuotykiai.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
J.Gaižauskui patinka ekstremalūs nuotykiai.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Milda Augulytė („Lietuvos rytas“)

Jun 5, 2016, 1:18 PM, atnaujinta May 22, 2017, 11:00 PM

Jau trečią sezoną skaičiuojančios pažintinės pramoginės TV laidos „Gyvenu čia“ („Lietuvos ryto“ TV) vairą perėmęs J.Gaižauskas nė nesvarstė, ar leistis į šią avantiūrą.

„Lietuva labai graži, todėl norisi paliesti viską iš arčiau. Riedėsime drauge po gražiausias šalies vietas, susipažinsime su šviesuoliais, semsimės patirties ir pozityvumo iš gyvenimiška filosofija alsuojančių žmonių, drauge ieškosime neatrastų mūsų šalies vietų“, – sakė šį šeštadienį pasirodžiusios laidos vedėjas, smalsus ir azartiškas keliautojas, sveiko humoro bei geros nuotaikos puoselėtojas.

Ne vieną Europos, Azijos šalį pėsčiomis ir automobiliu išmaišęs vyras save vadina sveikai į keliones žiūrinčiu klajūnu: kai pervargsta, ieško patogaus poilsio, kai turi per daug laisvo laiko, susigalvoja keisčiausių kelionių, kurioms reikia ištvermės.

Jo planuose – Šv.Jokūbo kelias, kuriam reikia bent mėnesio, Sakurų kelias, kuriuo žmonės keliauja per Japoniją kartu su žydinčiomis sakuromis, nes skirtingose vietose jos pražysta ne tuo pat metu.

Įspūdžių aktorius pasisemia ir per laidos „Gyvenu čia“ filmavimą. Mat jo, kaip vedėjo, užduotis – ne tik apie viską papasakoti, bet ir viską išbandyti. Tikras išbandymas jo laukė Jadagoniuose, prie alpinistinės uolos. Kiek save pamena, aktorius visuomet paniškai bijojo aukščio. O čia prieš akis – 13 metrų uola.

„Vyliausi, kad palipsiu du metrus, o visa kita padarys filmavimo grupė. Bet tuomet būčiau pažeidęs pažadą viską išbandyti savo kailiu“, – pasakojo J.Gaižauskas.

Lipdamas jis kartojo vienintelę frazę: „Juozai, nesižvalgyk į šonus, žiūrėk į sieną ir kabarokis.“ Kai iki viršaus liko du trys metrai, vyras suprato, kad nebeklauso pirštai. Tik valios pastangomis jam pavyko pasiekti viršų.

„Nebuvo jokio jausmo – aš nugalėjau aukščio baimę. Aišku, vis tiek bijau, sveikai bijau, manau, tik kvailys nebijo. Bet kai reikia, galiu savo baimę įveikti. Valia yra valia. Ši mano savybė man patinka“, – didžiavosi J.Gaižauskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.