LGL eitynės: Dovilę Filmanavičiūtę šiurpina žmonių gyvuliškumas

Nacionalinės LGBT (lesbiečių, gėjų, biseksualų ir transeksualų) teisių organizacijos Lietuvos gėjų lygos organizuojamos eitynės „Už lygybę“ skatina diskusiją, kuri dabartinei visuomenei itin reikalinga – tuo įsitikinusi dainininkė ir reklamos kūrėja Dovilė Filmanavičiūtė-Miss Sheep. Tik štai tos diskusijos pobūdis ją verčia krūpčioti.

Dovilė Filmanavičiūtė-Miss Sheep.<br>LR archyvo nuotr.
Dovilė Filmanavičiūtė-Miss Sheep.<br>LR archyvo nuotr.
Dovilė Filmanavičiūtė-Miss Sheep.<br>LR archyvo nuotr.
Dovilė Filmanavičiūtė-Miss Sheep.<br>LR archyvo nuotr.
Dovilė Filmanavičiūtė-Miss Sheep.<br>LR archyvo nuotr.
Dovilė Filmanavičiūtė-Miss Sheep.<br>LR archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jun 18, 2016, 12:13 PM, atnaujinta May 21, 2017, 10:02 AM

Dovilė niekada nedalyvavo panašaus pobūdžio eitynėse, tačiau domisi į visuomenės paraštes bandomais nustumti žmonėmis.

„Visuomenės nuomonė apie eitynes – tai jos pačios atspindys, tai parodo, kaip netoli nužengėme nuo to laiko, kai vyko kova dėl šalies nepriklausomybės. Kai aktorius Dominykas Vaitiekūnas viešai pareiškė apie savo seksualinę orientaciją, kai režisierius Romas Zabarauskas paviešino nuotrauką, kurioje jis bučiuojasi su mylimuoju, skaičiau visa tai lydinčią informaciją ir komentarus. Esu pakraupusi! Šventė, kuri turėtų būti sutinkama kaip ir bet kuris kitas spalvingas miesto renginys, vertinama, nepabijosiu to žodžio, gyvulišku lygmeniu, svarstoma tik su apatiniais susijusi reikalo pusė. O juk eitynės deklaruoja ir meilę, žmogiškumą, supratimą, jose dalyvauja ir heteroseksualūs asmenys bei šeimos“, – sakė D.Filmanavičiūtė.

Ją liūdina tai, kad žmonės kalba apie teises, tačiau pamiršta pareigas, o juk gerbti, suprasti, nesikišti į asmeninį gyvenimą – tai taip pat viena iš pareigų.

Dar Dovilei pikčiau, kad šlykščias diskusijas kelia asmenys, kurie kaip tik turėtų šviesti tautą, paaiškinti tikrąją eitynių prasmę, ar užsiimti kuo nors naudingesniu, nei viešai svarstyti asmens seksualinę orientaciją ir apipinti tai žeminančiais pareiškimais.

„Tačiau pastebėjau, kad visi reiškiniai Lietuvoje užima kraštutinę poziciją: muzika – tik alternatyvi, arba ta, kurią atlieka į grupes susibūrusios buvusios prostitutės silikoninėmis krūtimis. Politikoje sukasi susitepę asmenys, o apie gerus darbus vykdančias organizacijas negirdėti nė žodžio“, – stebėjosi Dovilė, laukianti, kad visuomenė vis dėlto pasveiks ir visi būsime draugiškesni, mandagesni.

Tokia savo nuomone D.Filmanavičiūtė neketina mesti akmens į kieno nors daržą – ji taip pat jaučiasi visuotinio nesutarimo dalimi. Pavyzdžiui, eitynėse ji neketina dalyvauti.

„Štai – gal blogai, kad nedalyvausiu, galbūt turėčiau kaip tik šeštadienį būti su bendraminčiais eitynėse, tačiau esu numačiusi užsiimti buitimi“, – neslėpė D.Filmanavičiūtė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.