Fotogalerija: ar galima sulyginti futbolininkus su gyvūnais?

Įžūlus ir veržlus: Thomas Mulleris

Įžūlus ir veržlus Th.Mulleris.
Įžūlus ir veržlus Th.Mulleris.
Apdairus ir gudrus M.Ozilas.
Apdairus ir gudrus M.Ozilas.
Veržlus ir pavojingas G.Bale'as.
Veržlus ir pavojingas G.Bale'as.
Taiklus ir vikrus R.Lewandowskis.
Taiklus ir vikrus R.Lewandowskis.
Akylas ir mitrus Z.Ibrahimovičius.
Akylas ir mitrus Z.Ibrahimovičius.
Patikimas ir ištikimas W.Rooney.
Patikimas ir ištikimas W.Rooney.
Originalus ir pašėlęs P.Pogba.
Originalus ir pašėlęs P.Pogba.
Pasitikintis savimi ir pasipūtęs C.Ronaldas.
Pasitikintis savimi ir pasipūtęs C.Ronaldas.
Jaunas ir dinamiškas R.Sanchesas.
Jaunas ir dinamiškas R.Sanchesas.
Aukštas ir platus C.Fane Pantilimonas
Aukštas ir platus C.Fane Pantilimonas
Ištvermingas ir išmintingas G.Kiraly.
Ištvermingas ir išmintingas G.Kiraly.
Daugiau nuotraukų (11)

Lrytas.lt

Jun 26, 2016, 1:32 PM, atnaujinta May 20, 2017, 3:12 PM

Įžūlus ir veržlus: Thomas Mulleris

„Vaikino pavardė Mulleris.“ Taip Argentinos rinktinės treneris Diego Maradona susipažino su Miuncheno „Bayern“ puolėju: vokiečių futbolininkas pirmasis įmušė įvartį į argentiniečių vartus ir jiems po tų rungtynių teko važiuoti namo. Į 2010 metų pasaulio čempionatą Th.Mulleris atvyko kaip naujokas, o grįžo kaip geriausias jaunasis čempionato žaidėjas. Lyderiavimas jam įaugęs į kraują -- kaip beždžionėms rėksnėms, kurių visi patinai pretenduoja į lyderius.

Apdairus ir gudrus: Mesutas Ozilas

Turkų kilmės vokiečių futbolininkas Mesutas Ozilas, atstovaujantis Anglijos klubui „Arsenal“ atakuojančio saugo pozicijoje, kaip chameleonas, keičiantis spalvą pagal aplinką, visada atsiduria reikiamu laiku reikiamoje vietoje, kad atliktų rezultatyvų perdavimą arba įmuštų kamuolį tiesiai į varžovų vartus.

Veržlus ir pavojingas: Garethas Bale'as

Madrido „Real“ ir Velso rinktinės krašto puolėjui Garethui Bale'ui būdingas didelis greitis ir techniški smūgiai. Greičiausias pasaulio futbolininkas su kamuoliu išvysto greitį iki 36,9 km per valandą. Greičiausio pasaulyje žinduolio valų sportininkas, aišku, nepavytų: tas per tris sekundes įsibėgėja iki 112 km per valandą. Tačiau gepardas juk ir bėga be kamuolio...

Taiklus ir vikrus: Robertas Lewandowskis

„Bayern“ žaidėjas ir Lenkijos rinktinės kapitonas Robertas Lewandowskis yra pelnęs geriausio puolėjo titulą pagal įmuštų įvarčių skaičių Lenkijos ir Vokietijos čempionatuose. Žaisdamas Miuncheno klubo komandoje į „Wolfsburg“ vartus jis įmušė 5 įvarčius per 9 minutes! Su Australijos kelpiu lenkų futbolininką sieja ne tik mimika, bet ir temperamentas: abu išsiskiria proto skvarbumu, ištverme ir neišsenkama energija.

Akylas ir mitrus: Zlatanas Ibrahimovičius

Bosnių ir kroatų kilmės Švedijos rinktinės kapitonas Zlatanas Ibrahimovičius laikomas vienu nenuspėjamiausių savo kartos puolėjų. Tvirtas ir gana aukštas, jis puikiai žaidžia galva, nugara į vartus ir gali pasigirti puikiu aikštės matymu, taip pat tiksliais perdavimais ir kamuolio valdymu. Būdamas 1,95 metro ūgio, jis kaip surikata nieko nepraleidžia pro akis.

Patikimas ir ištikimas: Wayne'as Rooney

Nuo 2004 metų „Manchester United“ komandoje, kapitonas ir vienas geriausių klubo puolėjų Wayne'as Rooney, airių kilmės futbolininkas, ištikimas Anglijai ir atmeta kvietimus į kitas rinktines. Dėl konservatizmo, derančio su darbštumu, universalumu ir šiurkštoku elegantiškumu, jis panašus į buldogą, labai išraiškingą šunį, vieną Anglijos nacionalinių simbolių.

Originalus ir pašėlęs: Paulas Pogba

Prancūzų rinktinės ir Italijos klubo „Juventus“ (Turinas) saugas Paulas Pogba šiuo metu laikomas vienu perspektyviausių futbolininkų. „Aštuonkojis“, kaip vadina jį italai už ilgas kojas ir rankas, kartais būna toks nesuvaldomas, kad įsigudrina per tris minutes užsidirbti tris geltonas korteles. Tačiau jis labiau panašus į kuoduotąjį pingviną negu į aštuonkojį.

Pasitikintis savimi ir pasipūtęs: Cristianas Ronaldas

Stilinga šukuosena, krūtinė atstatyta, trys žingsniai atgal, žvilgsnis gręžia vartus, įsibėgėja, smūgis ir... pro šalį. Baudinių jis gali ir neįmušti, tačiau skriejantį kamuolį beveik iš bet kokios pozicijos pasiunčia į vartus. Brangiausio žaidėjo futbolo istorijoje, Madrido klubo „Real“ (Ispanija) ir Portugalijos rinktinės puolėjo Cristiano Ronaldo pristatinėti nereikia. Taip: superžvaigždė, gražuolis, aktorius! Povas!

Jaunas ir dinamiškas: Renato Sanchesas

Tik nuo 2016 metų jauniausias čempionato dalyvis Renato Sanchesas žaidžia Miuncheno „Bayern“ ir Portugalijos rinktinėje. Jis laikomas labai naudingu saugu ir turi futbolo dvikovų specialisto reputaciją. Iš minios jį išskiria ne tik talentas, bet ir originali šukuosena.

Aukštas ir platus: Costelas Fane Pantilimonas

Anglijos klubo „Watford“ ir Rumunijos rinktinės vartininkas Costelas Fane Pantilimonas – vienas dabartinio čempionato milžinų. Kaip žirafa savanoje rumunų vartininkas jau iš tolo pamato pavojingą padėtį aikštėje. Būnant 2,03 metro ūgio, jam paprasčiau žvilgsniu kontroliuoti baudos aikštelę. Į vartų kampą lekiantį kamuolį jis pasiekia paprastu ištiestos rankos judesiu. Šį kartą vartininko talentas nebuvo vainikuotas sėkmės: Rumunija iškrito iš Europos čempionato.

Ištvermingas ir išmintingas: Gaboras Kiraly

Klubo „Haladas“ ir Vengrijos rinktinės vartininkas Gaboras Kiraly – vyriausias čempionato dalyvis. Keturis kartus tituluotas Vengrijos metų vartininku, Vengrijos dešimtmečio vartininkas ir Vengrijos rinktinės rekordininkas pagal rungtynių skaičių (103), per daugiau kaip 40 metų sukaupė didžiulę sportinę ir gyvenimo patirtį. Net depresiją įveikė – dabar jam niekas nebaisu. Puiki vartininko savybė!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.