Prieš trejus metus mirtinai pėsčiąjį sužalojęs Jonas Radzevičius sulaukė teismo malonės

Antradienio popietę Vilniaus miesto apylinkės teismas priėmė sprendimą laidų vedėjo Jono Radzevičiaus byloje. Dar prieš trejus metus vyras vairavo neblaivus ir mirtinai sužalojo pėsčiąjį. Savo kaltę pripažinusiam laidų vedėjui, kuris padengė visas nukentėjusio šeimos išlaidas ir nuoširdžiai atgailavo, už grotų sėsti neteko. Tačiau visus trejus metus jį griežtai prižiūrėjo pareigūnai.

 Jonas Radzevičius.<br> V.Balkūno nuotr.
 Jonas Radzevičius.<br> V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 27, 2017, 3:49 PM, atnaujinta Jun 27, 2017, 3:52 PM

„Dėl probuojamojo Jono Radzevičiaus priežiūros nutraukimo prieš terminą“ – taip skamba teismą pasiekęs Vilniaus apygardos probacijos tarnybos Vilniaus probacijos skyriaus teikimas. Vyrą prižiūrintys atstovai mano, kad J.Radzevičiui nebereikia griežtos priežiūros. Iki šiol vyras nuo 24 val. iki 6 val. ryto privalėjo būti namuose.

Kaip naujienų portalą Lrytas.lt informavo Vilniaus miesto apylinkės teismo pirmininko padėjėja Airinė Šerelytė-Skistymienė, J.Radzevičius faktiškai atliko tris ketvirtadalius probacijos termino ir jo elgesys rodo, kad probacijos tikslai gali būti pasiekti be tolesnės priežiūros, paliekant toliau vykdyti baudžiamojo poveikio priemonę - nevairuoti transporto priemonės.

Bylos nagrinėjimo metu J.Radzevičius savo kaltę pripažino visiškai, nuoširdžiai gailėjosi dėl nusikaltimo padarymo ir jo sukeltų negrįžtamų pasekmių, ne kartą atsiprašė nukentėjusiųjų, jie jam atleido. Asmens bylos duomenimis charakterizuojamas tik teigiamai, yra dirbantis, vedęs, su žmona augina penkis vaikus. Užsiima visuomenei naudinga veikla – asmens byloje yra nemaža padėkų iš įvairių socialine veikla užsiimančių įstaigų ir organizacijų už pagalbą organizuojant renginius. Po nusikalstamos veikos visiškai atsisakė alkoholio. Teismo vertinimu, tai rodo, kad J.Radzevičius tinkamai įvertino savo neteisėtą elgesį ir padarė reikiamas išvadas. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.