Po antro „Eurovizijos“ pusfinalio – karšta diskusija: vieni palaiko, kiti – negailestingi

Po antrojo „Eurovizijos“ pusfinalio jau aišku, kad šioje stotelėje pasibaigė Lietuvai atstovavusio atlikėjo Jurijaus Veklenko kelias. Prie televizijos ekranų žiūrovus sukaustęs Tel Avive vykstantis dainų konkursas iššaukė ir daugybę komentarų. 

 Iš kairės: Laima Janušonytė, Rūta Mikelkevičiūtė ir Marijonas Mikutavičius.<br> LR archyvo nuotr.
 Iš kairės: Laima Janušonytė, Rūta Mikelkevičiūtė ir Marijonas Mikutavičius.<br> LR archyvo nuotr.
 Laurynas Šeškus ir Edmundas Jakilaitis.<br> J.Stacevičiaus nuotr.
 Laurynas Šeškus ir Edmundas Jakilaitis.<br> J.Stacevičiaus nuotr.
 Vaidas Baumila.<br> D.Umbraso nuotr.
 Vaidas Baumila.<br> D.Umbraso nuotr.
 Gediminas Jaunius.<br> J.Stacevičiaus nuotr.
 Gediminas Jaunius.<br> J.Stacevičiaus nuotr.
 Laima Janušonytė.<br> J.Stacevičiaus nuotr.
 Laima Janušonytė.<br> J.Stacevičiaus nuotr.
 Rūta Mikelkevičiūtė.<br> T.Bauro nuotr.
 Rūta Mikelkevičiūtė.<br> T.Bauro nuotr.
 Marijonas Mikutavičius.
 Marijonas Mikutavičius.
 Sandra Žutautienė.<br> Asmeninio albumo nuotr.
 Sandra Žutautienė.<br> Asmeninio albumo nuotr.
Daugiau nuotraukų (8)

Lrytas.lt

May 17, 2019, 10:05 AM

Žinomi žmonės savo įžvalgomis dalijosi feisbuke – Jurijui skriejo palaikymo žodžiai. Tačiau atsirado ir tokių, kurie buvo negailestingi.

„Dėl visko galima ginčytis, bet Jurijus vokališkai puikus. Sėkmės!“, – linkėjo prodiuseris Laurynas Šeškus.

Televizijos laidų vedėja Rūta Mikelkevičiūtė pripažino, kad „Eurovizijos“ pusfinalis jos tiek neįtraukė – vietoj jo moteris pasirinko žiūrėti filmą.

„Gerai, kad perjungiau kanalą jau po 3 dainos ir „Euroviziją“ iškeičiau į filmą – būčiau snūduriavusi, kentėjusi nuo nuobodulio, o pamačiusi, kad Jurijus nepateko, gerčiau „uspakajoncų“ dėl elementaraus nesusipratimo.

Bent jau naktis buvo man lengva. Ne vienas piktinatės, kad reikia žinoti „Eurovizijos“ taisykles ir žaisti pagal jas – gal galite jas pasakyti, nes aš, nuoširdžiai, nežinau ir nesuprantu“, – komentaru dalinosi Rūta.

Televizijos prodiuseris Gediminas Jaunius teigė nuo pat pradžių žinąs, kad į šį dainų konkursą reikia siųsti kitą atlikėją.

„Buvau ir tebesu tikras, kad Lietuva turėjo geresnį variantą“, – rašė jis, pasidalinęs atrankoje dalyvavusios Monikos Marijos daina „Light On“.

Dainininkas Vaidas Baumila, kuris ir pats yra išbandęs didžiąją „Eurovizijos“ sceną visa širdimi palaikė atstovą Lietuvai.

„Jurijau Veklenko, buvai afigenas, viską padarei super“, – rašė jis.

„Labai noriu keiktis, bet mama neleido. Tai bent tikiuosi, kad beskonių europiečių ausys kaista ir raudonuoja. Lietuva – Jurijus – liūtai“, – atstovą palaikė „gelbėtoja“ Sandra Žutautienė.

Buvusi ilgametė sporto žurnalistė Laima Janušonytė bandė suprasti, kodėl Jurijaus Lietuva neišvydo finalininkų lentelėje.

„Eilinį kartą nusivyliau „Eurovizija“, ypač balsavimu... Į finalą turi patekti geriausi, kaip sporte, deja... Čia geriausi nepatenka.

Gerai, Jurijaus pasirodymas buvo geras, balsas super, bet scena... Tuščia... Kodėl? Pinigai? Bet jau tikrai nebrangų sprendimą buvo galima rasti...

Esu tuo įsitikinusi, ruošiamės tam neatsakingai, o taisykles jau žinojom, ne naujokai gi! „Eurovizija“ juk šou!

Ok, Lietuva nepateko, bet kad latvė nepateko, o štai pvz. Malta, Danija, Olandija, Azerbaidžanas, Rusija, nu kaip be jos, pateko..? Aš atsakymo neturiu. „Eurovizija“ yra pinigai, kas jų turi daugiau, tas ir laimi... Taškas“, – brūkštelėjo ji.

„Buvo toks Abebe Bikila, bėgikas iš Etiopijos. 1960 metais jis laimėjo auksą olimpiadoje nubėgęs visą maratoną basas. Po keturių metų olimpiadoje jis vėl laimėjo auksą, nors jau bėgdamas su batais. Bet lietuviai – ne etiopai. Mums batų nereikia. Mes bandome viską laimėti basi. Net bėgdami su liūtais“, – komentaru dalijosi Marijonas Mikutavičius.

 

 

 

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.