Populiarūs lietuviai neteko anketų instagrame: įtariama, kad piktavalis – turkas

Žinomi socialinių tinklų veikėjai ir vėl pakliuvo piktavalių akiratin. Ne vienas jų kuriam laikui neteko savo instagramo paskyros.

Artur ir Ieva Swan bei Deividas Bendžius (kairėje). <br>LR ir asmeninio archyvo nuotr. 
Artur ir Ieva Swan bei Deividas Bendžius (kairėje). <br>LR ir asmeninio archyvo nuotr. 
Deividas Bendžius.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Deividas Bendžius.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Deividas Bendžius.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Deividas Bendžius.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Deividas Bendžius.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Deividas Bendžius.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Nov 24, 2019, 5:19 PM

Slapyvardžiu Ruby pasivadinęs asmuo „Discord“ programėlėje, į kurią patenkama tik turint pakvietimą, ragino internautus siūlyti, kuriuos instagramo veikėjus reikėtų užblokuoti.

Tarp pasiūlytųjų – ir „Motyvuoti atletai“ Ieva ir Artur Swan, ir Gerda Bieliauskaitė, ir Deividas Bendžius.

Jis sekėjams instagrame iš karto pranešė apie situaciją.

„Žodžiu, jau turbūt matėte ir girdėjote, kad pradėjo trinti visų instagramo acc (paskyras, red.), nes discordo šiukšlynas susigalvojo žaidimą. Ištrynė „Motyvuotų atletų“ paskyrą ir važiuoja toliau. Jeigu trumpam dings mano instagramas, nenustebkit. Tiesiog visus perspėju. Bet sugrįšim“, – rašė jis.

D.Bendžius instagrame taip pat sulaukė žinutės, kurioje vienas jo sekėjų paaiškino „Discord“ programėlėje vykstančią situaciją. Jis pasakojo, kad programėlėje atsirado veikėjas, spėjama, Turkijos pilietis, kuris yra pasivadinęs Ruby. Anot internauto, jis trina visas instagramo paskyras, kokių tik programėlės dalyviai paprašo.

Internautas pasakojo, kad Ruby turi patvirtintą anketą instagrame, į kurią susideda visą informaciją iš pasiūlyto soc. tinklų veikėjo paskyros.

Kai apgauti internautai ima pranešinėti apie neva nukopijuotą anketą, manydami, kad tikroji yra ta, kuri pažymėta žvaigždute, reiškiančia patvirtintą anketą, instagramo administracija ištrina aukos profilį.

Primename, kad panašioje situacijoje rugsėjo mėnesį buvo atsidūrusi aktorė ir televizijos laidų vedėja Indrė Stonkuvienė. Įsibrovėliai pakeitė Indrės vartotojo vardą: iš st0nkuviene į rubyonlinex.

Paskui paskyra buvo visai ištrinta, o praėjus kelioms valandoms ir vėl buvo atkurta su vartotojo vardu st0nkuvinee.

Moteris mano, kad 242 tūkst. sekėjų turintis jos profilis galėjo būti panaudotas siekiant pasipelnyti. Paaiškėjo, kad įsilaužėliai Indrės draugams siuntinėjo žinutes ir prašė pinigų.

„Kiek žinau, spėjo parašyti Leonui Somovui, Martynui Kavaliauskui, Vaidui Baumilai ir kitiems. Man atrodo, kad jie tiesiog visiems siuntinėja tą pačią žinutę – prašo susimokėti kažkokias autorines baudas“, – naujienų portalui lrytas.lt komentavo ji.

Deja, kas galėjo įsilaužti į jos profilį, I.Stonkuvienė neįtarė. „Man atrodo, kad užsieniečiai. Rašo lietuviškai, tačiau jų rašymo stilius primena „Google translate“ vertimą. Beje, jie dar ir man į „WhatsApp“ parašė ir jų numeris – angliškas“, – kalbėjo socialinių tinklų žvaigždė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.