Mirė grupės „Daumantų muzikantai“ narys Rimantas Stakauskas: pralaimėjo kovą su klastinga liga

Liaudiškos muzikos gerbėjams – skaudi netektis. Mirė kapelos „Daumantų muzikantai“ narys Rimantas Stakauskas. Jis ėjo 67-uosius.

  Rimantas Stakauskas.<br>LR montažas.
  Rimantas Stakauskas.<br>LR montažas.
 Rimantas Stakauskas.<br>Rinkos aikštės nuotr.
 Rimantas Stakauskas.<br>Rinkos aikštės nuotr.
Rimantas Stakauskas.<br>Soc. tinklo nuotr.
Rimantas Stakauskas.<br>Soc. tinklo nuotr.
Kapela „Daumantų muzikantai“.<br>Soc. tinklo nuotr.
Kapela „Daumantų muzikantai“.<br>Soc. tinklo nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

May 17, 2020, 11:03 AM, atnaujinta May 17, 2020, 1:35 PM

Šią liūdną žinią kapelos atstovai pranešė socialinio tinklo paskyroje.

„Šiandien „Daumantų muzikantai“ išgyvena skaudžią netektį... Netekome puikaus kolegos, bičiulio, muzikanto, nuostabaus žmogaus Rimanto Stakausko.

Liūdime kartu su Rimo artimaisiais ir reiškiame nuoširdžią užuojautą. Ilsėkis ramybėje, mielas bičiuli“, – rašoma kapelos „Daumantų muzikantai“ puslapyje.

Jautrius žodžius Anapilin išėjusiam muzikantui skyrė ir Kėdainių krašto naujienų portalas „Rinkos aikštė“.

„Gimus žmogui, danguje įsižiebia nauja žvaigždė. Vienus lydi blankesnės žvaigždės, virš kitų spindi ryškesnės. Pačios ryškiausios visą gyvenimą lydi tik išskirtinius žmones.

Toks buvo visuomenininkas, atlikėjas ir autorius Rimantas Stakauskas. Šiltas, sąžiningas, nuoširdus, kupinas begalinio gėrio. Galintis įkvėpti kitus net ir juodžiausią dieną.

Neeilinis žmogus ilgai kovojo su klastinga, greitai žmogaus sveikatą palaužiančia liga. Nepasidavė net tada, kai žemė slydo iš po kojų, atkakliai kovojo, tačiau akimirkai liga pasirodė esanti stipresnė. Šįvakar R. Stakausko gyvenimo laikrodžio rodyklė išmušė paskutinį dūžį.

Rimukas – kaip jį vadino artimieji ir bičiuliai – buvo ilgametis grupės „Prologas“ vadovas, grupės „Daumantų muzikantai“ narys, Kėdainių muzikos mokyklos mokytojas.

Visuomenininkui buvo suteiktas suteiktas LTSR meno saviveiklos žymūno vardas. Jis buvo sveiko gyvenimo būdo propaguotojas.

Gero draugo neteko ne tik Kėdainių muzikantų bendruomenė, kuriai R. Stakauskas paskyrė visą savo gyvenimą. Gausus būrys mylinčių artimųjų neteko sūnaus, vyro, brolio ir dėdės.

R. Stakauskas mirė 2020 metų gegužės 16 dieną, pavakarę, eidamas 66-uosius metus. Atsisveikinimas su velioniu vyks kitą savaitę.

Kita žinute patikslinsime, kur ir kada bus galima išlydėti Rimuką į amžinąją kelionę. O dabar sukalbėkime maldą. Dalinkimės prisiminimais.

Gaila, kad geriausi žmonės išeina ne laiku – jie paskuba mus palikti per anksti. Tegul būna lengva tau žemelė, Rimukai. Antro tokio nėra. Ir nebus. Niekada“, – apie velionį rašoma naujienų portale.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.