Po aršios kritikos sulaukusio kalėdinio labdaros renginio Valdovų rūmuose – paramos gavėjų atsakas

Lapkričio 26-ąją Valdovų rūmuose Prancūzijos ir Lietuvos prekybos rūmai organizavo labdaros kalėdinį renginį. Pastarajame apsilankė žinomi verslininkai, partneriai, vystantys verslą tiek Lietuvoje, tiek ir Prancūzijoje bei kiti žinomi žmonės.

Renginio akimirkos.<br>Lrytas.lt koliažas.
Renginio akimirkos.<br>Lrytas.lt koliažas.
Renginio akimirka.
Renginio akimirka.
Renginio akimirka.
Renginio akimirka.
Renginio akimirka.
Renginio akimirka.
Renginio akimirka.
Renginio akimirka.
Renginio akimirka.
Renginio akimirka.
Renginio akimirka.
Renginio akimirka.
Renginio akimirka.
Renginio akimirka.
Renginio akimirka.
Renginio akimirka.
Renginio akimirka.
Renginio akimirka.
Renginio akimirka.
Renginio akimirka.
Daugiau nuotraukų (11)

Lrytas.lt

Dec 5, 2022, 10:04 PM, atnaujinta Dec 5, 2022, 10:27 PM

Renginio dalyviai ne tik kartu paminėjo gražią, šimtą metų skaičiuojančią Prancūzijos ir Lietuvos diplomatinių santykių sukaktį, bet ir dalyvavo labdaringoje loterijoje, kurios metu lėšos buvo renkamos nevyriausybinei organizacijai „Vilniaus socialinis klubas“, kuri dirba su vaikais, jaunimu ir jiems teikia ugdomąją – socialinę pagalbą pasitelkiant futbolą.

Nors kalėdinis renginys iš pažiūros spinduliavo jaukumu, apkalbų centre atsidūrė renginio organizatorių vėliau išplatintas pranešimas spaudai. Pro garsių žmonių akis neprasprūdo nedidelė, labdarai surinkta suma – 3 tūkst. eurų. Visą istoriją galite skaityti čia.

Pirmadienį šia tema nutarė pasisakyti organizacija „Vilniaus socialinis klubas“, kuriai vakaro metu ir buvo aukojami pinigai. Savo poziciją nevyriausybinė organizacija išreiškė socialiniame tinkle „Facebook“.

„Gali būti, kad daugelis jūsų pastebėjote šį savaitgalį kilusį skandalą, kai Prancūzijos Lietuvos prekybos rūmai organizavo labdaros vakarienę, kurios metu surinko ir paaukojo 3 tūkst. eurų mūsų organizacijai, o paskui išplatino neadekvatų pranešimą spaudai, kuris tapo kritikos objektu.

Mūsų komandos refleksija

2022 metai mūsų organizacijai finansiškai buvo sunkiausi organizacijos gyvavimo istorijoje. Keli projektai buvo nefinansuoti, smogė infliacija, o prasidėjus karui Ukrainoje jautėme, kad nėra iki galo etiška aktyviai viešai komunikuoti apie mus užklupusį sudėtingą laikotarpį. 3 tūkst. eurų esmės neišsprendžia, bet mums tai yra reikšminga suma lopant atsiradusias skyles.

Tokie ir panašūs labdaringi renginiai nėra naujiena. Ankstesniais metais ne kartą esame sulaukę kelių tūkst. eurų paramos. Ne naujiena ir tai, kad labdaringa veikla tampa viešųjų ryšių strategija.

Panašu, kad po vasario 24 d. Rusijos invazijos į Ukrainą buvo suprasta ir ne kartą pademonstruota, kokios efektyvios gali būti lėšų rinkimo akcijos. Kai komunikuojame apie savo darbą ir žmones su kuriais dirbame, dažnai sprendžiame etines dilemas: kaip pažeidžiamų žmonių dar labiau nestigmatizuoti? Kaip sujautrinti visuomenę, be fone skambančios graudžios muzikos, be realybės neatspindinčių „sėkmės“ istorijų? Kaip iš savo žmonių nepadaryti aukų? Jeigu nebus tų, kuriuos reikia gelbėti, tai nebus ir tų, kurie gelbėja.

Stebėti vykstantį šurmulį nėra paprasta, nes nemalonu ne tik dėl prabangą demonstruojančių ir kartu saikingai aukojančių verslininkų. Panašiai nemalonu ir dėl įžvalgos ir aštrumo nestokojančių komentatorių, nes galiausiai jie daro tą patį – nori išryškinti savo dorumą kitų sąskaita.

Gaila, kad visame šurmulyje pamirštame iš tikro svarbius žmones. Tuos, kurie kasdieną, labai vidutiniškomis sąlygomis, daro labai kokybišką darbą. Dėkojame mūsų organizacijos tiesioginiams darbuotojams, kurie tyliai ir realiai padeda kitiems.

Vilniaus socialinis klubas – tai nevyriausybinė organizacija, kuri teikia socialinę ugdomąją pagalbą vaikams ir jaunimui, atstovauja ir gina žmonių teises, telkia visuomenę prisidėti prie vaikų ir jaunuolių gyvenimo pagerėjimo. Šiuo metu organizacija įgyvendina 4 programas:

Ugdo vaikus ir jaunuolius per futbolą;

Dirba su jaunimu gatvėje Naujininkuose;

Padeda jaunuoliams ir jų šeimoms išgyventi intensyvų ankstyvosios paauglystės laikotarpį Paauglių klube;

Dirba su vaikais, jaunimu ir bendruomenėmis Vilniaus miesto viešosiose erdvėse.

Organizaciją galima paremti:

VšĮ Vilniaus socialinis klubas

Sąskaita: LT92 7300 0101 3777 5454“, – teigė organizacijos atstovai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.