Po skirto namų arešto ir sprendimo sumokėti buvusiam mylimosios vyrui prabilo P. Daunys: „Teismas buvo šališkas, galimai papirktas“

Renginių organizatorės Rasos Barauskaitės mylimo, atlikėjo Petro Daunio (30 m.) pečius slegia nemalonus teismo sprendimas. Prieš kelias dienas paaiškėjus, kas gręsia Petrui, atlikėjas savo poziciją raštu atsiuntė naujienų portalui lrytas.lt.

Petras Daunys ir Rasa Barauskaitė.<br>T.Bauro nuotr.
Petras Daunys ir Rasa Barauskaitė.<br>T.Bauro nuotr.
Petras Daunys ir Rasa Barauskaitė.
Petras Daunys ir Rasa Barauskaitė.
Petras Daunys ir Rasa Barauskaitė.<br>A.Kubaičio nuotr.
Petras Daunys ir Rasa Barauskaitė.<br>A.Kubaičio nuotr.
Petras Daunys ir Rasa Barauskaitė.<br>V.Skaraičio nuotr.
Petras Daunys ir Rasa Barauskaitė.<br>V.Skaraičio nuotr.
Petras Daunys ir Rasa Barauskaitė.<br>T.Bauro nuotr.
Petras Daunys ir Rasa Barauskaitė.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Mar 30, 2023, 3:53 PM

Vilniaus miesto apylinkės teismas P.Daunį pripažino kaltu dėl fizinio skausmo sukėlimo, dėl Raimundo Arlausko bei jo pažįstamos moters bauginimo, taip pat dėl šių abiejų nukentėjusiųjų šmeižto.

„Mirgant antraštėms apie mano teistumą ir nepagrįstas baudų sumas, paties mano oficialus pareiškimas yra aiškus, be interpretacijų.

Aš, Petras Daunys, nesutinku nei su vienu kaltinimu, nei su paskirtomis baudomis. Tai visiškas absurdas.

Manau, kad teismas akivaizdžiai buvo šališkas, galimai papirktas ar kitaip įtakotas. Įvardintoje ieškovų situacijoje nebuvo nei psichiškai, nei fiziškai nukentėjųsių, todėl sprendimas yra absolučiai niekuo nepagrįstas, ir tai yra tik bandymas pasipelnyti, naudojantis viešo asmens statusu.

Neabejotinai, bus pateikiama apeliacija, o jei reikės bylą vieną dieną nagrinės ir Aukčiausiasis Lietuvos teismas. Nors išpūstas burbulas, pateikti kaltinimai ir pirmos instancijos sprendimas mano karjerai garbės neprideda, savo kaltės nepripažįstu ir tai bus įrodyta“, – atsiųstame redakcijai laiške rašė Petras.

Lrytas.lt primena, kad, kaip pranešė delfi.lt, už šiuos nusižengimus teismas atlikėjui skyrė vienerių metų laisvės atėmimo bausmę, tačiau už grotų P.Daunys nesės.

Teismas nutarė šią bausmę atidėti dvejiems metams, tačiau atlikėjui skirtas namų areštas – nuo 22 val. iki 6 val. jis turės būti namuose.

Taip pat P.Daunys privalės dirbti arba užsiregistruoti užimtumo tarnyboje ir negalės išvykti už gyvenamosios vietos miesto ribų be jo priežiūrą vykdančio Probacijos tarnybos leidimo.

Teismas taip pat atlikėjui priteisė į valstybės biudžetą sumokėti 150 MGL (7500 eurų) baudą, kurią leido sumokėti per 10 mėnesių nuo nuosprendžio įsigaliojimo dienos.

Išnagrinėjęs nukentėjusiųjų ieškinius teismas priėmė sprendimą, jog P.Daunys turės atlyginti jiems padarytą žalą – R.Arlauskui sumokėti 3 tūkst. eurų, o jo pažįstamai moteriai – 6 tūkst. eurų.

Atlikėjas taip pat turės atlyginti teismo išlaidas – daugiau kaip 8 tūkst. eurų.

Apie Rasos ir Petro santykius viešai pradėta kalbėti 2020-aisias.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.