P. Vaitiekūnas – apie taisyklę, kurios tėvai laikosi virtuvėje ir jų patiekalus: „Labai pasiilgstu“

„Laikas su šeima – pats svarbiausias. Jo nėra daug, tai kalbamės apie tai, ko galbūt neaptarėme kalbėdami telefonu, pasigaminame kažką skanaus. Pasidžiaugiame vienas kitu ir vėl viskas ratu iki tol, kol grįžti pas tėvus“, – apie laiką su artimaisiais pokalbį pradeda radijo laidų ir renginių vedėjas Paulius Vaitiekūnas.

 Paulius Vaitiekūnas su šeima.<br> lrytas.lt koliažas.
 Paulius Vaitiekūnas su šeima.<br> lrytas.lt koliažas.
 Paulius Vaitiekūnas su šeima.<br>Soc. tinklo nuotr.
 Paulius Vaitiekūnas su šeima.<br>Soc. tinklo nuotr.
 Paulius Vaitiekūnas.<br>Soc. tinklo nuotr.
 Paulius Vaitiekūnas.<br>Soc. tinklo nuotr.
Paulius Vaitiekūnas.<br>LR archyvo nuotr.
Paulius Vaitiekūnas.<br>LR archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Jun 14, 2023, 9:00 AM

Iš Joniškio kilęs vyras tvirtina, jog pas tėvus stengiasi grįžti tiek, kiek leidžia galimybės.

„Iki namų nemažas kelias, bet stengiuosi tai daryti kaip įmanoma dažniau. Nors ne visada pavyksta, tai gaunasi kažkur kartą per mėnesį“, – apie tai, kaip dažnai grįžta į gimtinę, pasakojo jis.

Sugrįžti į gimtąjį miestą jam – visuomet malonu. Tėvų namuose Paulius tvirtina juntantis ramybę ir pamirštantis visas bėdas.

„Grįžti namo ir atrodo, jog visi rūpesčiai pradingsta bei viskas būna gerai. Miegi geriau, valgai skaniau. Viskas tiesiog geriau ir ramiau“, – šyptelėjo jis.

Pasiteiravus, koks pagrindinis prisiminimas iš vaikystės – vyras prabilo apie laiką kartu. Nuo mažens šventės, koncertai, kiekviena išvyka būdavo drauge su tėvais ir seserimi. Tai, pasak jo, iki šiol širdžiai miela prisiminti.

Šeima iki šiol puoselėja tradiciją pabūti drauge ir tai stengiasi daryti per šventes.

„Per Velykas dažome kiaušinius, per Kalėdas drauge pakuojame drauge dovanas. Mes paprasti. Tradicija taip pat pavadinčiau pridėti maisto į Vilnių tiek, kiek žmogus nepajėgus suvalgyti“, – su šypsena pasakojo jis.

O gaminti maistą Pauliaus tėvai išties mėgsta. Ir tai, pasak radijo laidų vedėjo, daro nuostabiai.

„Mums su sese pasisekė, nes tiek mama, tiek tėtis gamina nuostabiai. Negaliu sakyti, kas ką daro skaniau, nes abu šį pokalbį skaitys, bet abu gamina puikiai.

Tiesa, virtuvėje dažniausiai sukasi mama. Nuo mūsų namų neatsiejami skaniausi tėčio rauginti agurkai, mamos koldūnai ir daugelis kitų patiekalų. Viso to labai pasiilgstu. Valgau visiškai viską, nesu išrankus maistui“, – pasakojo jis.

Paulius pasakojo, jog virtuvėje visuomet yra lakomąsi taisyklės – jeigu vienas gamina, niekas nelenda ir netrukdo. Kuomet virtuvėje sukasi tėvai Paulius niekuomet nesikiša.

„Žinoma, aš negaminu niekada. Nors gaminu fantastiškai. Aukščiausiame lygyje. Tėtis verda labai skanias sriubas, o dėl mamos cepelinų – į gimtinę pareičiau basas. O receptas yra paslaptis“, – intriguodamas poklabį baigė jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.