Lina Bražinskaitė atskleidė mėgstamą midijų receptą: apsilaižysite pirštus

Jūros gėrybėms niekuomet neatsispiria aktorė ir psichologė Lina Bražinskaitė (43 m.).

Lina Bražinskaitė pasidalijo midijų receptu.<br> lrytas.lt koliažas.
Lina Bražinskaitė pasidalijo midijų receptu.<br> lrytas.lt koliažas.
Linos Bražinskaitės midijos.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Linos Bražinskaitės midijos.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Linos Bražinskaitės midijos.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Linos Bražinskaitės midijos.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Linos Bražinskaitės midijos.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Linos Bražinskaitės midijos.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Lina Bražinskaitė.<br>lrytas.lt archyvo nuotr.
Lina Bražinskaitė.<br>lrytas.lt archyvo nuotr.
Lina Bražinskaitė.<br>lrytas.lt archyvo nuotr.
Lina Bražinskaitė.<br>lrytas.lt archyvo nuotr.
Lina Bražinskaitė.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Lina Bražinskaitė.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Lina Bražinskaitė.<br>Vytauto Pilkausko nuotr.
Lina Bražinskaitė.<br>Vytauto Pilkausko nuotr.
Lina Bražinskaitė.<br>Vytauto Pilkausko nuotr.
Lina Bražinskaitė.<br>Vytauto Pilkausko nuotr.
Lina Bražinskaitė.<br>Vytauto Pilkausko nuotr.
Lina Bražinskaitė.<br>Vytauto Pilkausko nuotr.
Lina Bražinskaitė.<br>lrytas.lt archyvo nuotr.
Lina Bražinskaitė.<br>lrytas.lt archyvo nuotr.
Lina Bražinskaitė.<br>Vytauto Pilkausko nuotr.
Lina Bražinskaitė.<br>Vytauto Pilkausko nuotr.
Lina Bražinskaitė.<br>Vytauto Pilkausko nuotr.
Lina Bražinskaitė.<br>Vytauto Pilkausko nuotr.
Lina Bražinskaitė.<br>Vytauto Pilkausko nuotr.
Lina Bražinskaitė.<br>Vytauto Pilkausko nuotr.
Lina Bražinskaitė.<br>Vytauto Pilkausko nuotr.
Lina Bražinskaitė.<br>Vytauto Pilkausko nuotr.
Lina Bražinskaitė.<br>Vytauto Pilkausko nuotr.
Lina Bražinskaitė.<br>Vytauto Pilkausko nuotr.
Lina Bražinskaitė.<br>Vytauto Pilkausko nuotr.
Lina Bražinskaitė.<br>Vytauto Pilkausko nuotr.
Lina Bražinskaitė.<br>Vytauto Pilkausko nuotr.
Lina Bražinskaitė.<br>Vytauto Pilkausko nuotr.
Lina Bražinskaitė.<br>Vytauto Pilkausko nuotr.
Lina Bražinskaitė.<br>Vytauto Pilkausko nuotr.
Daugiau nuotraukų (19)

Lrytas.lt

Jun 17, 2023, 9:00 AM

Įvairiausių jų skonių kelionėse ragavusi moteris sako, jog ir namuose galima lengvai paruošti begalę patiekalų su jūros gėrybėmis, reikia tik tam skirti šiek tiek daugiau laiko.

Šį kartą aktorė nutarė paskanauti midijų. Savo mėgiamu ir ne kartą išbandytu receptu ji sutiko pasidalyti ir su lrytas.lt skaitytojais.

Midijos lietuviškai – su krapais, grietinėle, baltu vynu ir česnaku

Reikalingi produktai

1 kg midijų

10–15 g sviesto

Ryšulėlio laiškinių svogūnų (kartais naudoju vietoj česnako)

3 didesnių skiltelių česnakų

Ryšulėlio krapų

Ryšulėlio petražolių

100 ml balto sauso vyno

2 šaukštų grietinėlės

Druskos ir pipirų, jei norisi

Kaip gaminti

Midijas nuplauname keletą kartų. Ant geldelių būna taip vadinami ūsai, tad jas reikia tiesiog nuplauti, o su peiliu ar žirklėmis nuimti tuos ūsus. Visa tai padarius – gerai nusausinkite, nereikia, kad būtų per daug skysčio.

Į puodą, kuris būtinai turi turėti dangtį, įdėkite sviestą ir smulkintą česnaką. Kai pajusite malonų kvapą ir česnakas pradės kepti, bet nesvilti, įdėkite svogūno laiškus ir po minutės – midijas. Užpilkite pusę stiklinės vyno, įberkite žiupsnelį druskos, padidinkite ugnį ir uždenkite dangtį.

Tegul viskas po dangčiu garuoja. Po trijų minučių midijos ims atsidarinėti, o po keturių – jau bus paruoštos. Tuomet jas atidenkite, leiskite drėgmei išgaruoti ir tada supilkite krapus, petražoles bei grietinėlę. Šiek tiek pamaišykite ir viskas paruošta. P.S. šis patiekalas puikiai dera su „Coca– Cola“ – išbandykite.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.