Po skandalingos reklamos prabilo Rolandas Mackevičius: „Neteisk ir nebūsi teisiamas“

Po žmogaus teisių ekspertų pasipiktinimo dėl „Pols“ ledų reklamos, kuri anot jų yra žeminanti ir skatina seksizmą bei seksualinį priekabiavimą sureagavo ir pats Rolandas Mackevičius.

OPTIBET Lietuvos futbolo apdovanojimai, Rolandas Mackevičius<br>R.Danisevičiaus nuotr.
OPTIBET Lietuvos futbolo apdovanojimai, Rolandas Mackevičius<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 19, 2023, 8:09 PM, atnaujinta Jul 19, 2023, 9:44 PM

Vyras savo socialiniame tinkle „Instagram“ pasidalijo įrašu ir paaiškino, kad reklama nesiekė žeminti moterų.

„Gaila, kad podcastas atostogauja. Aptartume! ;) Ačiū, kad dalinates reklama. Pols visuomet komunikavo su humoru ir drąsiai, ši reklama ne išimtis. Mūsų tikslas buvo stipri reklaminė žinutė, ką tikime ir pasiekėme.

Reklama norėjome parodyti, kad žmogus paskutines kelnes atiduotų dėl porcijos ledų, kaip kad byloja senas lietuvių posakis.

Tikrai šia reklama nesiekiame žeminti moters, o apie tai, ką rašo Lietuvos žmogaus teisių centras net nėra užsimenama, čia asmeninės interpretacijos. Išvadą, jog kiekvienas šią reklamą vertina pagal savo „sugedimo“ laipsnį", – po įrašu rašė Rolandas.

Viešojoje erdvėje jau pasklidusioje ledų reklamoje vaizduojama, kaip paplūdimyje deginasi ir ledus valgo dvi moterys. Prie jų netrukus prieina jas nusižiūrėjęs vyras – žymus Lietuvos laidų ir renginių vedėjas Rolandas Mackevičius.

„Gal norėtum keistis?“, – paklausia šis. „Į ką?“, – atsako viena iš ledus valgančių moterų.

Netrukus priartinamas vaizdas, kaip R.Mackevičius ruošiasi nusimauti savo paplūdimio šortus, o draugės „susidaužia“ ledų porcijomis.

Tokia reklama patraukė žmogaus teisių ekspertų dėmesį, feisbuke į tai sureagavo ir Lietuvos žmogaus teisių centras. Pasak žmogaus teisių gynėjų, tokio pobūdžio reklamos yra žeminančios moteris ir tik gilinančios jau ir taip įsisenėjusius lyčių stereotipus.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.