Nuo nelaimės žmogų pajūryje išgelbėjusi E. Jackaitė nusivylė aplinkiniais: „Kaip nereaguoti?“

Šeštadienio popietę leisdama Klaipėdoje esančiame Melnragės paplūdimyje aktorė Eglė Jackaitė (49 m.) nesitikėjo, kad būtent tądien jai teks gelbėti žmogaus gyvybę.

Eglė Jackaitė.
Eglė Jackaitė.
 Eglė Jackaitė pajūryje pakliuvo į nemalonią situaciją.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
 Eglė Jackaitė pajūryje pakliuvo į nemalonią situaciją.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Eglė Jackaitė.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Eglė Jackaitė.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Eglė Jackaitė.<br>Pr. siuntėjų nuotr.
Eglė Jackaitė.<br>Pr. siuntėjų nuotr.
Eglė Jackaitė.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Eglė Jackaitė.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Aug 12, 2023, 6:34 PM, atnaujinta Aug 12, 2023, 6:49 PM

Besimėgaudama paplūdimio malonumais žinoma moteris pastebėjo įkaušusį svirduliuojantį vyrą, kuris, liedamas keiksmus, brido į jūrą maudytis. Matydama aplink abejingus kitų poilsiautojų veidus, žinoma moteris ėmėsi veiksmų – puolė kviesti pagalbą tam, kad išvengti nelaimės.

Istorija aktorė pasidalijo socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje. Įrašu ji sutiko pasidalyti ir su lrytas.lt skaitytojais.

„O kaip jūs elgtumėtės tokioje situacijoje – nekreiptumėt dėmesio, ar visgi reaguotumėte ir kažką darytumėte? Tai va. Saulė šiandien džiugina, atėjau ir aš po ilgo laiko jos spinduliais pasilepinti prie jūros. Po kelių minutėlių stipriai išgėręs vyras, agresyviai nusiteikęs su gausybe iš burnos plūstančių keiksmažodžių svirduliuodamas eina į jūrą… Jau jūroje jis, iki kaklo… Aplink daug žmonių, vaikučiai klega – atsipalaidavę visi… Tas vyriškis įlipo į vandenį– iškart buvo gilu, jis pats nesuvokė kas vyksta, tik laidė keiksmus vis griuvinėdamas vandenyje…

Mane šiurpas nukrėtė – viskas vyko čia ir dabar. Stresas visiškas… Kaip nereaguoti? Nepažįstu aš jo, bet juk žmogus – turintis savo gyvenimo istoriją, savo artimuosius...

Nepajutau kaip paėmiau telefoną ir pirmąsyk gyvenime paskambinau 112. Aš iš tikro išsigandau, kartais tiek nedaug tereikia, kad įvyktų tragedija, kaip mano tėtis sako – nelaimė nemiega...

Labai pasidžiaugiau 112 operatorės ir gelbėtojų profesionalumu. Gelbėtojai atbėgo per kelias minutes. Vyriškis jau buvo krante, bet kol esi neadekvatus – vėl ir vėl esi arti pavojaus...

Ir dar. Niekas iš aplink buvusių žmonių nereagavo, na, nepastebėjo to, kas vyko. Mums visada atrodo, kad kažkas kitas sureaguos į pavojų, kažkas kitas paskambins, ieškos pagalbos. Bet kas tas kitas? O kodėl ne aš?

Paklauskim savęs, kodėl ne aš? Pradėti turime nuo savęs. Visada! Kai kuriais momentais gyvenime privalome reaguot žaibiškai, nes už akimirkos gali būti per vėlu.

AČIŪ gelbėjimo tarnybai, AČIŪ 112 operatorei, AČIŪ visiems, kurie nesame abejingi šalia esantiems. Saugokime save ir kitus! Gražios likusios vasaros“, – istorija dalijosi ir žmonių abejingumu stebėjosi aktorė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.