Pranešama, kur ir kada vyks atsisveikinimas su šeštadienį mirusiu aktoriumi Jonu Čepuliu

Apie netikėtą jauno aktoriaus Jono Čepulio mirtį šeštadienį pranešė Juozo Miltinio teatras, vyrui tebuvo 36-eri. Skelbiama, kur ir kada bus galima atsisveikinti su velioniu.

Jonas Čepulis.<br>J.Miltinio dramos teatro nuotr.
Jonas Čepulis.<br>J.Miltinio dramos teatro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 22, 2023, 5:24 PM, atnaujinta Aug 22, 2023, 5:58 PM

„Liūdna žinia – mirė aktorius Jonas Čepulis. Nuoširdžiai užjaučiame artimuosius. Atsisveikinimo su velioniu data ir laikas bus paskelbti vėliau“, – buvo rašoma pranešime.

Juozo Miltinio teatras pranešė, kad atsisveikinimas su J. Čepuliu vyks Anykščių laidojimo namuose (didžiojoje salėje, Vilniaus g. 27) rugpjūčio 23 d. nuo 10 iki 21 val. ir rugpjūčio 24 d. mišios bus aukojamos 8 val. 30 min., o lankymas galimas nuo 9 val.

Šv. Mišios už aktorių bus aukojamos rugpjūčio 24 d. 9 val. Anykščių Šv. Mato bažnyčioje.

Jono Čepulio urna į Anykščių naująsias kapines bus išlydima rugpjūčio 24 d. 12 val.

Taip pat prašoma, kad norintys pagerbti velionį, tai padarytų atnešdami du baltų gėlių žiedus.

J.Čepulis Panevėžio Juozo Miltinio dramos teatre dirbo nuo 2010 metų.

Jis sukūrė apie 30 vaidmenų įvairaus žanro spektakliuose, tarp jų – karaliaus Mindaugo Marijos Simonos Šimulynaitės režisuotame dramos šokio ir vaizdo spektaklyje pagal Justino Marcinkevičiaus dramą „Mindaugas“, kuris gyvavo net penkerius metus.

Režisierė, pamačiusi aktorių J.Čepulį, išsyk suprato – būtent jis idealiausiai įkūnys Mindaugą.

„Jaučiu didžiulę atsakomybę. Manau, kad bet kuris aktorius, kuriam tektų suvaidinti Mindaugą, jaustųsi taip pat. Šis personažas yra labai sudėtingas, daugiaprasmis. Labai smagu, kad režisierė sugeba išsaugoti teksto svorį, tačiau pateikia jį žiūrovui priimtinesne forma. „Mindaugas“ suskamba naujai. Keičiasi tik jo forma, bet tai, kas užrašyta, yra klasika. To neišbrauksi.

Poemoje pasakojama apie žmogų ir tai, kas išliks amžiams. Visais laikais buvo ir bus kalbama apie meilę, išdavystę, garbę ir turtus. Ši pjesė bus aktuali ir dar po kelių šimtų metų“, – statant spektaklį kalbėjo aktorius.

2021 metais už vaidmenį spektaklyje „Irano konferencija“ XI Dalios Tamulevičiūtės profesionalių teatrų festivalyje Varėnoje J.Čepuliui kartu su kitais spektaklio aktoriais atiteko D.Tamulevičiūtės giminių įsteigtas prizas bei Auksinio scenos kryžiaus nominacija kategorijoje „Aktorių ansamblis“. Aktorius rugpjūčio 14-ąją atšventė savo 36-ąjį gimtadienį. Jo mirties priežastis kol kas nežinoma.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.