Po atlikėjos LP akibrokšto – žinomų žmonių kirčiai: „Apsivelki žudikų skudurą ir dar turi bukumo“

Garsioji JAV atlikėja Laura Pergolizzi, geriau žinoma LP slapyvardžiu, per vieną vakarą sudegino savo populiarumą. Po dviprasmiško įrašo socialiniame tinkle, jau nebeaišku, ar ji koncertuos Kauno „Žalgirio“ arenoje kovo 4-ąją. Socialiniame tinkle – tikras žvaigždės linčiavimas.

 Žinomi žmonės ragina atšaukti LP koncertą.<br> lrytas.lt koliažas.
 Žinomi žmonės ragina atšaukti LP koncertą.<br> lrytas.lt koliažas.
 Jaunius Špakauskas.<br> Asmeninio albumo nuotr.
 Jaunius Špakauskas.<br> Asmeninio albumo nuotr.
Monika Pundziūtė-Monique.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Monika Pundziūtė-Monique.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Monika Pundziūtė-Monique.<br>T.Bauro nuotr.
Monika Pundziūtė-Monique.<br>T.Bauro nuotr.
Olegas Šurajevas<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Olegas Šurajevas<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Olegas Šurajevas<br>Mariaus Morkevičiaus (ELTA) nuotr.
Olegas Šurajevas<br>Mariaus Morkevičiaus (ELTA) nuotr.
Deivydas Zvonkus.<br>V.Skaraičio nuotr.
Deivydas Zvonkus.<br>V.Skaraičio nuotr.
Deivydas Zvonkus.<br>V.Skaraičio nuotr.
Deivydas Zvonkus.<br>V.Skaraičio nuotr.
Gabrielius Liaudanskas-Svaras.<br>kiti
Gabrielius Liaudanskas-Svaras.<br>kiti
Gabrielius Liaudanskas-Svaras.<br>V.Skaraičio nuotr.
Gabrielius Liaudanskas-Svaras.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (10)

Lrytas.lt

Feb 27, 2024, 11:08 AM, atnaujinta Feb 27, 2024, 3:23 PM

Atrodo, kad tokia žvaigždė kaip LP turėtų turėti žmonės, patarinėjančius komunikacijos klausimais. Tačiau vos tik gavusi dovaną iš gerbėjų Rusijoje, L.Pergolizzi, apimta džiaugsmo, ėmė ir ja pasipuošė, kartu pasidalindama ir dviprasmišku atviruku.

Nors apie karą jame neužsimenama, tačiau nurodoma data – 2024 metų vasario 24 diena. Pasirašyta data – praėjus lygiai dvejiems metams po to, kai Rusija surengė plataus masto invaziją į Ukrainą, taip pradėdama ilgą ir daugybės gyvybių bei likimų pareikalavusį karą. Vidurnaktį įrašą LP pašalino.

Ar tai pasako LP požiūrį? Po tokio akibrokšto žinomi žmonės feisbuke pašėlo ir ragina neiti į LP koncertą.

„Jei tu gebi uzsitempti žudikų, prievartautojų, vagių ir begarbystės simbolius – pats esi tokiu. lp– u are ru ian warship, and go do brutal hardcore with yourself“, – rašė grupės „G&G Sindikatas“ lyderis Gabrielius Liaudanskas.

„Kaip išsifruoti „LP“? Vien tik neteisingi atsakymai“, – diskusiją užvirė kompozitorius Deivydas Zvonkus.

O štai žurnalistė Fausta Marija Leščiauskaitė kreipėsi į koncerto organizatorius.

„MEDUSA CONCERT – aš labai gerai suprantu, kad verslui tai yra kainuojantis sprendimas, todėl žinau, kad kalbėti lengviau nei daryti. Bet nedaryti šitame kontekste? Aš tikiu, kad tauta paprašyta padėtų jums susitvarkyti su bent jau dalimi nuostolių“, – rašė ji.

„Miela, vatine mazgote, LP, Jei pati per buka, tai pjarščikas gali patarti: kai apsivelki žudikų skudurą ir dar turi bukumo karo metinių proga su juo paveiksluotis Instagramuose, neužtenka:

1) įrašą ištrinti 2) įkelti verkšelenimų pilną įrašą su linkėjimais ukrainiečių gerbėjams Miela, vatine mazgote, LP, tu privalai:

1) pasmerkti ruskių žudikus bei jų simpatikus Viskas, nėra antro punkto, tik tiek. Surašiau, kad net tau būtų lengva susigaudyti. Ypač apgailėtinai atrodo šitas vartymasis storiiuose, kai gelbstima nuosava šikna „imituojant“ atsiprašymą – nė žodžio, nė žinutės ruskiams, tik reiškiama „meilė“ ir „parama“ ukrainiečiams.

Nemokykite mūsų gyventi, geriau paremkite materialiai. Mes čia, Lietuvoje, šitokį išverstaskūriškumą pažįstam mintinai,o tuščiavidurį „kvietimą taikai“ keičiame į „tankai ir raketos Ukrainos didvyriams“. #SlavaUkraini!“ – rašė komunikacijos specialistas Jaunius Špakauskas.

„Atlikėja LP savo instagrame pozavo su rusijos vėliava ir džempu, kurį jai padovanojo gerbėjai iš rusijos. Dar data tokia durna gavos – rusijos agresijos prieš Ukrainą metinės, tai genocido metinės, aktyvaus genocido.

Aš manau, čia nėra tas atvejis, kai žmogus specialiai tai padarė iš piktos valios. Kaip jinai nežino lokalių kontekstų, taip ir mes Lietuvoje dažnai nežinom kitų šalių lokalių kontekstų. Ir čia bėda ir nesusitarimas – po dvejų metų aktyvaus rusijos genocido prieš Ukrainą pasaulis vis dar nesupranta musu skausmo.

Bet tai ne pirmas toks atvejis, ir ne paskutinis. Geriausias scenarijus šiame momente yra: – Kauno Žalgirio arena turi pranešti, kad koncertas atšaukiamas. – Atlikėja turi atsiprašyti ir suprasti, kodėl daug kam šis gestas yra labai skaudus ir jautrus. – Po atsiprašymo mes privalom jai atleist, o atvykus į Lietuvą – nuvesti žmogų į okupacijos muzieju ir parodyti rusijos tikrą veidą. – LP gali tapti mūsų balsu pasaulyje kalbant apie rusijos genocidą prieš Ukrainą. – Žmonės gali daryti klaidas, atsiprašyti ir pasikeisti – tai žmogiška. – Po atsiprašymo ir supratimo mes privalom atleist ir irgi suprasti, kad ne visi žiūri į pasaulį kaip mes, bet tik tapusavio komunikacija ir kalbėjimas gali padaryti pasaulį geresniu.

Nes dabar kaltint LP už visą rusijos sukeltą genocidą nėra prasmes. Jinai už tai neatsakinga, jinai tik atsakinga už savo durnystę ir nejautrumą, ir cancelint nera prasmės.

Prasmė yra leisti žmogui suprasti klaidą ir pasitaisyti. Aš out. Geros dienos“, – savo nuomonę išdėstė komikas Olegas Šurajevas.

„Turbūt Lietuvoje fanų jau nebeturime LP? Cancel bilietus?“ – instagrame klausė atlikė Monique.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.