Brangiausi augintiniai pasaulyje: nuo klonuoto šuns iki milijono vertos žuvelės

Panorę namuose turėti gyvūną, kuris suteiktų jums daug džiaugsmo akimirkų, o liūdesiui apėmus paguostų, leistųsi paglostomas ir kitaip džiugintų širdį, teks rinktis – pirkti, arba pasiimti iš prieglaudos ir neišleisti nė cento. Pastarasis variantas tiks tiems, kurie, galbūt, nėra labai išrankūs. Tačiau panorėjus egzotiško, neregėto ar ypatingo gyvūno – piniginę teks atverti plačiai. Kai kurie gyvūnai kainuoja tiek, kiek naujas prabangus automobilis ar vila ant jūros kranto.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 14, 2013, 2:57 PM, atnaujinta Mar 5, 2018, 1:05 PM

Labradoro retriveris

Lancelot Encore vardu pavadintas Labradoro retriveris, ne tik brangiausiai parduotas, bet ir pirmasis komerciniais tikslais klonuotas šuo. Floridoje gyvenanti sutuoktinių pora pasiliko savo pirmojo ir labai mylėto šuns ląstelių, tam kad po to, kai nugaiš, galėtų jį klonuoti. Pora, pasiūliusi didžiausią - 420 tūkst. litų sumą aukcione, laimėjo galimybę klonuoti savo šunį. Kompanija „BioArts“ klonavo keturkojį sėkmingai – klonuoto šuns fiziologinės bei charakterio savybės identiškos.

Anglų grynakraujis žirgas

Yra sakoma, kad norint turėti pinigų, reikia investuoti. Ši taisyklė galioja ir žirgų sporte. 2006 metais žirgas, vardu Green Monkey, parduotas už 16 mln. JAV dolerių (43 mln. litų). Šis žirgas išveistas iš dviejų čempionų. Nugalėtojo kraujas teka ir brangiausio žirgo kūnu – iš 154 tuo pačiu metu parduotų žirgų Green Monkey buvo greičiausias – 200 metrų įveikė vos per 10 sekundžių (apie 72 km/val.).

Šimpanzė

Jei esate tokie žymūs, kaip popmuzikos karalius Michaelas Jacksonas, kuris išgelbėjo šimpanzę iš vėžio tyrimų centro Teksase, tuomet išlaidų didelių neturėsite. Tačiau panorę įsigyti šimpanzę, piniginę teks patuštinti. Šių gyvūnų kaina svyruoja nuo nuo 160 iki 180 tūkst. litų.

Bengalijos katė

1998 metais Londone viena beprotiškai kates mylinti moteris istorijoje įrašė naują faktą. Ji nupirko brangiausią pasaulyje katę, už kurią sumokėjo 100 tūkst. litų. (apie 25 tūkst. svarų sterlingų). Tarptautinės kačių asociacijos duomenimis, Bengalijos katės įprastai kainuoja nuo 2,5 iki 10 tūkst. litų.

Baltasis liūtas

Jei iš tiesų mėgstate prabangą, brangenybes ir esate turtingi, galite rinktis augintinį iš egzotiškųjų kategorijos. Tam puikiai tiks baltasis liūtas. Tiesa, jis kainuoja nei daug nei mažai – 370 tūkst. litų. Deja, bet šios didžiosios katės gyvena tik nelaisvėje – prieš daugiau nei dešimtmetį baltieji liūtai buvo prie išnykimo ribos.

Karališkasis (kamuolinis) pitonas – albinosas

Slidūs, šaltakraujai ropliai turbūt daugeliui nėra patys priimtiniausi naminiai gyvūnėliai. Tačiau reptilijų gerbėjai yra pasiruošę mokėti stulbinančias pinigų sumas. Viena rečiausių gyvačių veislių pasaulyje – karališkasis pitonas – albinosas išveistas gyvačių specialisto Bobo Clarko parduotas už 110 tūkst. litų (apie 40 tūkst. JAV dolerių).

Hiacintinė ara

Paukščių mylėtojai ir gerbėjai gali rinktis iš plataus paukščių pasirinkimo spektro. Nuo banguotosios papūgėlės už kelias dešimtis litų vietinėje gyvūnų parduotuvėje iki plėšriosios hiacintinės aros. Pastaroji kainuos nuo 17 iki 32 tūkst. litų.

Platininė arovana

Kompanijai „Aro dinastijai“ Singapūre priklauso turbūt brangiausia žuvis pasaulyje - platininė arovana. Ją įsigyti norėjo ne vienas dėl žuvų pamišęs žmogus. Už šią žuvį pirkėjas siūlė net 1 mln. 70 tūkst. litų. Deja, bet žuvis neparduodama.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.