Jei Andrius Užkalnis turėtų katiną, jis, ko gero, nepraleistų progos paerzinti savo skaitytojus tuo, kad šėrė rainį 100 litų kainuojančiu patiekalu, skirtu tik katėms. Būtent tiek kainuoja kačių delikatesus kuriančio virtuvės šefo, brito Simono Rimmerio kūrinys, kuris nepadarytų gėdos ir Michelin žvaigždutėmis pažymėtam restoranui.
Kates S.Rimmeris gali nudžiuginti patiekalu, kurį sudaro minkštutė troškinta anties kojelė, patiekta su pakepintais moliūgais, prabangus sušis su smulkintais avokadu bei omaru, pagardintu eršketo ikrais ir burokėlių žele gabaliukais.
Ir nors prabangus patiekalas katėms gali pasirodyti kaip pernelyg ekstravagantiškas ir bereikalingas išsidirbinėjimas iš patiekalų, skirtų žmonėms, S.Rimmeris tiki savo misija sukurti pirmąjį aukštos klasės virtuvės patiekalą katėms. Jam, kaip virtuvės šefui kartu ir iššūkis, ir smalsumas, ar jo paties išranki katė bus patenkinta rezultatu. Kiek įtariai apžiūrėjusi patiekalą katė jį vis tik sudorojo.
Sukurtas bendradarbiaujant su veterinarais šis patiekalas, anot Simono katėms tikrai tinka – porcijos ir produktai esą parinkti kruopščiai.
„Greičiausiai viena problemų su kačių šėrimu šiais laikais yra ta, kad jų šeimininkai kasdien maitina nesveiku maistu, o tai katėms baigiasi nutukimu ir kitomis sveikatos problemomis“, - teigė šefą konsultavęs veterinaras Joe Inglisas.