Kaip atrodo 100 litų kainuojantis patiekalas katei?

Daugelis naminių kačių būna patenkintos, jei šeimininkai be kasdieninio maisto jas pamalonina šviežia žuvimi ar kitais gardėsiais. Tačiau tikras virtuvės meistras nepagailėjo sukurti 25 svarus (100) litų kainuojantį gurmė šedevrą, skirtą būtent murkliams, skelbia britų dienraštis „The Daily Mail“.

Pranagų patiekalą katė iš pradžių įtariai apuostė, o tada suėdė kaip ir bet kurį kitą.<br>Morethan.com
Pranagų patiekalą katė iš pradžių įtariai apuostė, o tada suėdė kaip ir bet kurį kitą.<br>Morethan.com
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 28, 2013, 6:04 PM, atnaujinta Mar 5, 2018, 2:44 AM

Jei Andrius Užkalnis turėtų katiną, jis, ko gero, nepraleistų progos paerzinti savo skaitytojus tuo, kad šėrė rainį 100 litų kainuojančiu patiekalu, skirtu tik katėms. Būtent tiek kainuoja kačių delikatesus kuriančio virtuvės šefo, brito Simono Rimmerio kūrinys, kuris nepadarytų gėdos ir Michelin žvaigždutėmis pažymėtam restoranui.

Kates S.Rimmeris gali nudžiuginti patiekalu, kurį sudaro minkštutė troškinta anties kojelė, patiekta su pakepintais moliūgais, prabangus sušis su smulkintais avokadu bei omaru, pagardintu eršketo ikrais ir burokėlių žele gabaliukais.

Ir nors prabangus patiekalas katėms gali pasirodyti kaip pernelyg ekstravagantiškas ir bereikalingas išsidirbinėjimas iš patiekalų, skirtų žmonėms, S.Rimmeris tiki savo misija sukurti pirmąjį aukštos klasės virtuvės patiekalą katėms. Jam, kaip virtuvės šefui kartu ir iššūkis, ir smalsumas, ar jo paties išranki katė bus patenkinta rezultatu. Kiek įtariai apžiūrėjusi patiekalą katė jį vis tik sudorojo.

Sukurtas bendradarbiaujant su veterinarais šis patiekalas, anot Simono katėms tikrai tinka – porcijos ir produktai esą parinkti kruopščiai.

„Greičiausiai viena problemų su kačių šėrimu šiais laikais yra ta, kad jų šeimininkai kasdien maitina nesveiku maistu, o tai katėms baigiasi nutukimu ir kitomis sveikatos problemomis“, - teigė šefą konsultavęs veterinaras Joe Inglisas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.