Pavianai Nyderlandų zoologijos sode kelias dienas spokso viena kryptimi

Keistas pavianų elgesys viename

Jau kelias dienas 112 beždžionių Emeno zoologijos sode sėdi kaip įbestos ir žiūri viena kryptimi.<br>123rf asociatyvi nuotrauka
Jau kelias dienas 112 beždžionių Emeno zoologijos sode sėdi kaip įbestos ir žiūri viena kryptimi.<br>123rf asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA

Aug 2, 2013, 9:26 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 4:42 AM

Jo teigimu, pavianus vėlų pirmadienio vakarą apėmė panika. „Jie buvo visiškai isteriški, elgėsi labai keistai“, - pasakojo Vijbrenas Landmanas. Antradienį ir trečiadienį beždžionės tiesiog sėdėjo medžiuose arba ant žemės, praktiškai nejudėjo ir beveik nieko neėdė. Lankytojams jos buvo atsukusios nugaras.

Zoologijos sodo duomenimis, tai yra ketvirtas kartas per 20 metų, kai gyvūnai taip keistai elgiasi. Toks elgesys esą iki šiol nebuvo pastebėtas niekur kitur - nei nelaisvėje, nei laisvėje.

V. Landmanas sakė nežinąs, kas pirmadienį galėjo taip traumuoti beždžiones. „Aš girdėjau daug teorijų, tačiau nė viena jų nėra įtikinama“, - teigė jis. Esą galvota, kad pavianai pajuto žemės drebėjimą arba pamatė plėšrūną, pavyzdžiui, ant lankytojo marškinėlių. Paikiausias paaiškinimas buvo, kad jie išvydo NSO.

Laimei, pavianai vėl pradėjo ėsti. Ketvirtadienio vakarą jiems patiekta obuolių. „Be to, mes davėme jiems vitaminų tablečių“, - sakė ekspertas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.