Keturkojis Romeo - D.Stachuros gyvenimo palydovas

„Kiekvienas žmogus turi kuo nors rūpintis – tuomet jis jaučiasi laimingas“, – žvelgdama į dūkstantį čihuahua veislės Romeo Banderasą prisipažino galerininkė Danguolė Stachura (37 m.), jau ne vienus metus su vyru Tomu gyvenanti atskirai.

Vilnietė galerininkė D.Stachura keturkojį vedasi į darbą, restoranus, su juo leidžiasi į komandiruotes užsienyje.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Vilnietė galerininkė D.Stachura keturkojį vedasi į darbą, restoranus, su juo leidžiasi į komandiruotes užsienyje.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ligita Valonytė

2013-09-02 12:03, atnaujinta 2018-03-01 14:55

Vilnietė galerininkė D.Stachura keturkojį vedasi į darbą, restoranus, su juo leidžiasi į komandiruotes užsienyje.

Šeimininkė čihuahua veislės šunį retai palieka namie, nes jam nepatinka ilgai būti vienam. D.Stachuros sutuoktinis dirba užsienyje, todėl moters namai dažnai būna tušti, rašo „Lietuvos rytas“.

„Visą laiką norėjau šuniuko, todėl ilgai svarsčiau, kokią veislę rinktis – daug dirbu, keliauju, nenorėjau, kad gyvūnas liktų be priežiūros.

Išsirinkau mažytį čihuahua, kuris visada gali būti su manimi. Jis man – kaip rankinė, nes labai mėgsta būti ant rankų“, – pasakojo prieš tris mėnesius čihuahua jauniklį įsigijusi Pilies galerijos savininkė.

Rugsėjo 26-ąją smėlio spalvos Romeo Banderasui sueis penki mėnesiai, o jis su savo šeimininke jau apsilankė Neapolyje ir Vienoje.

Galerininkė lėktuvo bilietą perka ne tik sau, bet ir augintiniui. Bilietas čihuahua veislės šuniui į bet kurią Europos šalį atsieina 70 eurų (apie 242 litus).

D.Stachura čihuahua į lėktuvo saloną nešasi rankinėje. Lėktuvui kylant ir leidžiantis rankinė su šunimi būna padėta šalia šeimininkės kojų, kaip reikalaujama skrydžių taisyklėse. Skrydžio metu stiuardesės leidžia keleivei pasiimti keturkojį ant kelių.

„Šalia manęs Romeo – tikra žvaigždė! Lėktuve jam tenka labai daug dėmesio, kurio jis pats moka paprašyti. Tačiau salone jis kultūringai tupi rankinėje visą kelionę, manau, supranta, kad taip reikia. Pabėgioti jam leidžiama namuose arba galerijoje“, – pasakojo Danguolė.

Nors čihuahua kilmės dokumentuose buvo nurodytas kitas vardas, galerininkė šį padūkėlį pavadino žaismingu vardu.

D.Stachurai augintinis pasirodė labai romantiškas, todėl tapo Romeo. O kodėl jis gavo dar ir ispanų kino aktoriaus Antonio Banderaso pavardę?

„Kai čihuahua dūksta, atsiskleidžia jo žavesys. Šuniukas moka parodyti įvairių grimasų – kaip tikras aktorius“, – paaiškino moteris.

Augintinį ji šaukia ir kitokiais vardais: Princu, Mažiuku.

„Vadinu jį visais gražiausiais vardais ir jis supranta, kam skirti tie žodžiai“, – šyptelėjo D.Stachura.

Galerininkė su šunimi niekada neina į svarbius susitikimus, nes tai atrodytų nerimta.

Tačiau galerijoje čihuahua dažnai pralinksmina lankytojus.

Galerijoje zujantis mielos išvaizdos keturkojis lankytojus verčia šypsotis. Žmonės nepyksta, jeigu jiems stabtelėjus prie paveikslo čihuahua vikriai atriša batų raištelius.

„Jis visiems raištelius atriša, tiktai užrišti dar nemoka“, – juokėsi D.Stachura.

Batai būtų mėgstamiausias keturkojo žaislas ir namuose, tačiau galerininkė savo avalynę padeda drabužinėje ir uždaro jos duris. Mat vienos batų poros ji jau neteko – augintinis juos apgraužė.

Romeo Banderasas išrankus ėdesiui. Jam šeimininkė neįsiūlo jokio pirktinio šunų ėdalo, todėl pati keturkojui ruošia įvairius skanėstus.

Faršas su makaronais arba ryžiais, košės – mėgstamiausi čihuahua patiekalai. Atrodytų, kad išrankus ir iš rankų nepaleidžiamas augintinis – nemažas rūpestis, tačiau D.Stachurai tai ne bėda.

„Kai myli gyvūnėlį, tie rūpesčiai – vienas malonumas“, – įsitikino D.Stachura.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.