Princo Williamo gyvybę saugojusius šunis užmigdė, nes per dvi dienas nerado jiems naujų namų

Didžiosios Britanijos gynybos ministerija nusprendė užmigdyti du šunis, saugojusius princą Williamą Karališkųjų oro pajėgų bazėje Šiaurės Velse. Kaip praneša britų žiniasklaida, belgų aviganis Brusas ir vokiečių aviganis Blade'as užmigdyti praėjusią savaitę, nusprendus, kad jie niekam nereikalingi. Anot D. Britanijos gynybos ministerijos oficialaus pareiškimo, šunys negalėjo toliau eiti savo pareigų ar būti apgyvendinti pas naujus globėjus „dėl specifinio elgesio“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 18, 2013, 2:09 PM, atnaujinta Feb 22, 2018, 2:06 AM

Nors kariuomenėje tarnavusiems šunims, pasak ministerijos atstovų, „visuomet bandoma surasti namus“, abu šunys užmigdyti praėjus vos dviem dienoms po to, kai princas Williamas paliko Karališkųjų oro pajėgų bazę.

Abu šunys bazėje buvo laikomi dėl papildomo saugumo. Brusui buvo septyneri, o Blade'ui – 9 metai.

Pasklidus žiniai, kad šunys užmigdyti, Gynybos ministerija puolė teisintis, esą jie užmigdyti dėl sveikatos problemų, dėl to, kad netiko tolesnei tarnybai ir negalėjo būti apgyvendinti globėjų namuose.

Tačiau pridūrė, kad kitiems savo pareigą atlikusiems šunims namai bus surasti.

„Deja, bet kartais nebūna kitos išeities, kaip tik keturkojus užmigdyti“, – pridūrė ministerijos atstovas. Jo nuomone, kai šuo netinkamas nei tolesnei tarnybai, nei būti apgyvendintas civilių namuose, belieka jį užmigdyti.

Princas Williamas komentuoti šią situaciją atsisakė.

Jis piloto pareigas oro pajėgų bazėje Šiaurės Velse pradėjo eiti 2009 metų sausį. Atlikęs paskutinę misiją rugsėjo 10 dieną princas privalėjo palikti bazę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.