Gražią žmogaus ir voveriuko draugystę lėmė likimo šypsnis (foto)

Voveriukas Zip'as – dabar jau guvus, energingas, užaugęs ir sveikas. Tačiau dar tada, kai leisgyvį, vos vienos savaitės sulaukusį padarėlį, žmogus rado mulčio dėžėje, jis iš paskutiniųjų kovojo už savo gyvybę, stengėsi išlikti. Socialinio tinklo „Reddit“ vartotojas Nadtacular pasidalino nepaprasta istorija, kaip išgelbėjo į mirtinus spąstus pakliuvusį miniatiūrinį, beplaukį, susirietusį, vos pasaulį išvydusį gyvūną. O jo gyvenimo akimirkos užfiksuotos jausmingose fotografijose.

Voveriukas, rastas mulčio dėžėje, sustiprėjo ir užaugo.<br>„Reddit“ nuotr.
Voveriukas, rastas mulčio dėžėje, sustiprėjo ir užaugo.<br>„Reddit“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 6, 2013, 1:45 AM, atnaujinta Feb 19, 2018, 11:12 PM

Voveriukui buvo suteiktas Zip'o vardas. Po dviejų savaičių Zip'as ėmė drąsiau ir dažniau maitintis, o po keturių savaičių – pilnai atmerkė akis. Užaugęs voveriukas priprato prie savo šeimininko ir jiedu puikiausiai susibičiuliavo.

Nuotraukų galeriją socialiniame tinkle „Reddit“ peržiūrėjo jau daugiau nei 443 tūkst. interneto vartotojų.

Nors iš šalies atrodo, kad priglausti laukinį gyvūną savo namuose yra geras poelgis, reikia atminti, kad laukiniai gyvūnai nėra skirti auginimui namuose. Pripratę prie žmogaus ir paleisti į laisvę gyvūnai gali greitai pražūti. Be to, nemažai laukinių gyvūnų gali pernešti įvairias ligas. Jei radote laukinį ar paklydusį gyvūną, nedelsdami skambinkite Gyvūnų globos asociacijai telefonu 8 686 44 828 arba 8 655 70058.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.