Jaudinantis katės ir šeimininko išsiskyrimas: paskutinės akimirkos iki netekties

Atsisveikinti su mylimu gyvūnu amžiams – labai sunku. Vieniems šeimininkams pasiseka, kad gyvūnas sulaukia senatvės ir palieka pasaulį pats. Vis tik ne visiems augintiniams lemta būti sveikiems ir sulaukti garbaus amžiaus. Sergantys nepagydomomis ligomis gyvūnai kankinasi, kenčia košmarišką skausmą. Gyvūną nuo kančios gali išvaduoti tik drąsus šeimininko nuosprendis. Užmigdyti.

Katino ir šeimininko išsiskyrimas amžiams.<br>AP nuotr.
Katino ir šeimininko išsiskyrimas amžiams.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 13, 2013, 9:07 PM, atnaujinta Feb 19, 2018, 8:17 PM

Naujienų agentūros „AP“ fotografas Reedas Saxonas užfiksavo, kaip į Kalifornijoje gyvenančio Mike Kelley namus atvyko veterinarė Mary Gardner. Mike'o namuose ji katinui suleido mirtiną dozę preparato ir keturkojis užmigo amžiams.

Mike'o katė sirgo nepagydoma kepenų liga. Nepadėjo nei nuolatiniai apsilankymai pas veterinarus, nei gydymui išleisti tūkstančiai JAV dolerių.

Kaip sakė Mike'as, susitaikyti su netektimi yra be galo sunku. „Pasiilgsiu tų akimirkų, kai mano katinas Andy pasitikdavo prie durų. Andy buvo mano geriausias draugas“, - sunkiai rinko žodžius šeimininkas.

Atsisveikinti su savo kate šeimininkas pasiryžo po to, kai katė visiškai atsisakė maisto ir tik medikamentais pavykdavo sumažinti skausmą.

Tiesa, daugelyje pasaulio šalių įprasta, kad naminius gyvūnus užmigdyti šeimininkai patys veža pas veterinarus. Tačiau JAV veterinarai pradėjo siūlyti naują paslaugą – augintinių užmigdymas namuose.

Kai veterinarė Mary atvyko į Mike'o namus, paguldytą ant sofos katiną Andy šeimininkas paskutinį kartą pabučiavo. Ilgai netrukus keturkojis ramiai užmigo. Amžiams.

Vėliau katino kūnas buvo įdėtas į pintinę ir užklotas audeklu. Jį išsivežė veterinarė. Po kremavimo katino pelenai atiteko šeimininkui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.