Naujoje kavinėje Vilniuje laisvai vaikštinės katės

Vilniuje gegužės pradžioje duris atvers pirmoji šalyje kavinė, kurioje laisvai vaikštinės katės. Lankytojai galės jas glostyti ir gerdami kavą mėgautis švelniu jų murkimu. Tokią idėją įgyvendinti užsimojo vilnietis teisininkas Romas Žvirblis. Anot jo, kavinėje, pavadinimu „Cat cafe“, gyvenančios katės suburs gyvūnų mylėtojus ir ugdys meilę keturkojams. „Tai bus puiki vieta pabendrauti tiems, kurie neturi jokio gyvūno. O jei labai panorės, patikusią katę gal būt net padovanosime“, - apie kilnią idėją pasakojo Romas.

Vilniuje bus atidaryta kavinė, kurioje gyvens katės<br>123rf asociatyvi nuotrauka
Vilniuje bus atidaryta kavinė, kurioje gyvens katės<br>123rf asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

Šarūnas Meškys

Feb 6, 2014, 5:23 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 3:09 PM

Kaip portalui lrytas.lt sakė R.Žvirblis, kavinė bus atidaryta Vilniaus centre. „Šiuo metu renkamės vietą. Apžiūrėjome keletą vietų Pylimo, Klaipėdos ir Goštauto gatvėse bei Gedimino prospekte“, - teigė Romas, kartu su trimis bendraminčiais planuojantis atidaryti unikalią maitinimo įstaigą. Anot jo, visi kavinės įkūrėjai jau ilgai svajojo apie nuosavą verslą. „Labai gerai yra būti šeimininku sau ir susikurti verslą“, - tikino Romas.

Jo teigimu, kavinė atidaroma ne tik dėl noro įkurti verslą ir užsidirbti pinigų, bet ir iš geranoriškų paskatų. Visos katės, kurios gyvens kavinėje, bus paimtos iš gyvūnų prieglaudų.

R.Žvirblis tikino, kad kavinė bus įrengta konstrukcinėse patalpose. Katės galės laisvai vaikščioti, tačiau negalės patekti į maisto gamybos patalpas. Romas tikino, kad išsiuntė užklausą Valstybinei maisto ir veterinarijos tarnybai dėl kačių laikymo kavinėje ir tiki, kad tarnyba jokių pretenzijų neturės. Be to, saugumą užtikrins veterinarai, kurie nuolatos tikrins kačių sveikatą.

Idėjos iniciatorius portalui lrytas.lt sakė, kad tokias, sėkmingai veikiančias kavines, matė Budapešte, Vienoje ir Madride. „Kaip rodo užsieniečių patirtis, tokios kavinės reikalingos. Žmonės ateina atsipalaiduoti, pabendrauti su gyvūnais, pasikalbėti“, - sakė R.Žvirblis, tikindamas, kad ši tradicija į Europą atkeliavo iš Japonijos.

Prieš sumanydamas Lietuvoje atidaryti kačių kavinę, Romas pasiklausė aplinkinių nuomonės. „Vyresnio amžiaus žmonės vertino skeptiškai, tačiau jaunimas palaikė tokią idėją“, - pasakojo vyras.

Kavinėje planuojama ne tik pardavinėti kavą bei skanumynus, bet ir užsiimti šviečiamąja veikla. „Susirinkusiems paskanauti papasakosime apie gyvūnų priežiūrą, auginimą, žmonės sužinos gyvūnų auginimo subtilybių“, - teigė Romas.

Paklaustas, kodėl pasirinko kates, o ne šunis, pašnekovas sakė, kad kates prižiūrėti lengviau, jų vedžioti į lauką nereikia. „Žinoma, juk ir kates išleisime į lauką, nelaikysime uždarę. Kaip tik nusižiūrėjome vieną vietą kavinei, kurioje yra vidinis kiemelis“, - pasakojo R.Žvirblis.

R.Žvirblis teigė, kad investicijos kavinei atidaryti sieks 80 tūkst. litų, o netrukus pradės veikti internetinis kavinės puslapis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.