Neįprastą keliavimo būdą pamėgusi katė stebina savo šeimininkus

Nors dauguma kačių savo dienas su malonumu leidžia namuose susirangiusios ant sofos ar jaukiai tupėdamos saulės apšviestame plotelyje, pasaulyje visuomet atsiranda išimčių. Ir ta išimtis - vos 5 mėnesių kačiukas Higgsas. Savo šeimininkus - Christianą Witte'ą ir Kimia Mohammadi - beprotiškai mylintis keturkojis pats įšoka į kuprinę, kai pora tik susiruošia į keliones ar žygius pėsčiomis.

Kačiukas Higgsas mėgsta keliauti savo šeimininko kuprinėje.<br>AOP nuotr.
Kačiukas Higgsas mėgsta keliauti savo šeimininko kuprinėje.<br>AOP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 5, 2014, 4:20 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 4:46 PM

Mažame bute Glazgo centre gyvenanti pora savo augintinio pomėgį keliauti pajuto dar prieš mėnesį, kai pirmą kartą kartu su Higgsu išsiruošė laipioti stačiais Škotijos pajūrio krantais. Eidami Sanna Bay pakrante, Christianas ir Kimia pastebėjo, kaip katinėlis, vos iškišęs savo galvą apsidairyti, išsigando stipraus vėjo ir akimirksniu sulindo atgal į kuprinę. Tačiau, nepaisant tokios jo pirmosios kelionių patirties, Higgsas tapo aistringu keliautoju.

Glazgo universitete medicinos inžineriją studijuojanti K.Mohammadi pasakojo, kad kuprinėje Higgsas visuomet jaučiasi saugiai ir jaukiai, o iškišęs galvą gali dairytis po apylinkes.

Nei Kimia, nei Christianas nežinojo, kaip reaguos jų mažasis augintinis, kai sumanė jį pirmą kartą išsivesti laukan. „Sunku net įsivaizduoti, kokią palaimą turi patirti kačiukas, pajutęs, kaip gera būti gamtoje“, - sakė Kimia.

Pirmoji Higgso kelionė į gamtą - tai gimtadieninė Christiano staigmena Kimiai. „Jis žino, kaip aš myliu Higgsą, tad negalėjo leisti, kad kačiukas per šią šventę būtų likęs vienas namuose“, - prisiminė mergina.

Kai pora susiruošė iškylauti netoli jūros kranto, iškėlė kačiuką iš kuprinės ir leido jam laisvai vaikštinėti. Kai tol pakyla vėjas katinas akimirksniu liuokteli ant šeimininko pečių ir pats įlipa į kuprinę.

Pora tiki, kad Higgsas - tai šuo, katės kailyje, mat jo elgesys ir pomėgiai - nė kiek nepanašūs į tipiškos katės elgseną.

„Būtų šaunu, jei Glazgo mieste būtų įrengti parkai, kuriuose nebūtų šunų ir kačių šeimininkai galėtų atvesti savo augintinius, kurie galėtų pabūti bent šiek tiek arčiau gamtos“, - vylėsi šeimininkė.

Tiek Christianas, tiek Kimia domisi mokslu ir technologijomis, tad kačiuką Higgsu pavadino neatsitiktinai.

„Į mūsų namus šis padarėlis atėjo panašiu metu, kai Peteris Higgsas gavo Nobelio fizikos premiją", - tikino Kimia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.