Seniausia pasaulyje nimfinė papūgėlė stebina savo gebėjimais

Savo 30-ąjį gimtadienį švenčianti nimfinė papūgėlė, vardu Pia, netrukus turėtų tapti oficialia rekordininke, mat ji - seniausia savo rūšies atstovė pasaulyje. Paukštelis, nepaisant savo amžiaus, dar gali pasigirti puikia išvaizda ir skaisčiomis plunksnų spalvomis. Tiesa, sulaukus tokio amžiaus sveikata jau šlubuoja - ji jau dalinai akla, todėl didžiąją dalį savo gyvenimo miega.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-03-14 15:25, atnaujinta 2018-02-15 10:21

Kentukyje (JAV) gyvenanti papūgėlės šeimininkė, 55-erių Farida Miah, prisimena, kad papūgėlę netoliese gyvenantys kaimynai padovanojo jos sūnui penktojo gimtadienio proga. Tai buvo 1984 metų kovo 14 dieną. Tačiau Farida nė nemanė, kad Pia yra rekordininkė. Apie tai sužinojo išgirdusi, jog seniausiai nimfinei papūgėlei, vardu Pretty Boy, viso labo buvo 28 metai.

Anot šeimininkės, Pia sulaukia daug dėmesio iš visų, kurie apsilanko jos namuose. „Aš negaliu patikėti, kad Piai jau 30. Prabėgo labai daug metų“, - kalbėjo F.Miah.

Šeimininkė stebisi, kad nepaisant dalinio aklumo, Pia vis dar gali skraidyti. „Mes ja rūpinamės labai atsakingai. Ji yra tikras mūsų šeimos narys“, - teigė moteris.

Iki tol ilgiausiai išgyvenusi nimfinė papūgėlė įtraukta į Guinness'o rekordų knygą. Patinėlis, vardu Pretty Boy, išgyveno 28 metus ir 47 dienas.

Nimfinės papūgėlės laisvėje aptinkamos Australijoje. Gamtoje jos išgyvena iki 18 metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.