Kačių parodoje dėmesį traukia beuodegės mėlynakės kniauklės

„Kodėl katėms nukirtote uodegas?“, – šis klausimas bene dažniausiai

Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Skliutaitė

Jun 21, 2014, 8:34 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 3:02 PM

Moteris smalsuolius tikino, jog gyvūnų tikrai nenuskriaudė. Šios Siamo-orientalų grupei priklausančios Mekongo katės tokios yra nuo pat gimimo.

Veisėja sakė, jog Mekongo trumpauodegės katės ypatingos tuo, jog turi labai trumpą uodegą, o jų užpakalinės kojos ilgesnės, priekinės – trumpesnės nei įprasta katėms. Jų priežiūra nesudėtinga, kadangi gyvūnai neturi poplaukio.

Moteris į parodą atvežė dvi beuodeges kates Stefani ir Beni. Jos lankytojus traukia ir savo mėlynomis akimis.

„Legenda pasakoja, kad Vietname eidamos maudytis princesės ant trumpų šių kačių uodegų verdavo savo papuošalus, o šios kantriai laukdavo prie kranto, kol gražuolės išsimaudys. Ar taip tikrai buvo, nežinau, tačiau galiu patvirtinti, kad šios katės labai prieraišios, klusnios ir mielos“, – sakė V.Kurova.

Šių egzotinių kačių veislynų Lietuvoje nėra, Latvijoje yra vos kelios katės. Viena beuodegė keturkojė gyvena Estijoje. Mekongo trumpauodegės katės pastaruoju metu ypač populiarios tarp Rusijos kačių augintojų ir veisėjų.

Šios veislės katė veislynuose kainuoja apie 400 eurų (maždaug 1,4 tūkst. litų).

Dvi dienas vyksiančioje Tarptautinėje parodoje lankytojai gali pasigrožėti ne tik ypatingomis beuodegėmis, bet ir retesnėmis parodų dalyvėmis – grynaveislėmis škotų stačiaausėmis ir nulėpausėmis, Selkirk reksais bei Amerikos riestaausėmis.

Parodoje dalyvauja gigantiškųjų Meino meškėnų, britų trumpaplaukių ir ilgaplaukių veislių atstovai bei vienos žinomiausių keistos veislės kačių, neturinčių nei kailio, nei antakių – Kanados sfinksai. Parodos lankytojai taip pat gali pamatyti vieną seniausių kačių veislių Abisinijas, saugojusios nuo pelių neįkainojamus papirusus Egipto faraonų bibliotekose, taip pat Sibiro ir Siamo kates, Korniš ir Devon reksus, persus, egzotus, Rusų mėlynąsias, orientalus, Kurilų trumpauodegius, Dono sfinksus, Somalio, Bombėjaus, Bengalijos, Norvegijos miškines, idabrinio kailio Burmilos kates bei Peterbaldo kačių veislės atstoves. Šios katės pasižymi ilgomis kojomis, liesu kūnu, didelėmis migdolo formos akimis bei smailiomis ausimis.

Parodoje kates vertina penki pasaulinės kačių federacijos (WCF) teisėjai iš Vokietijos, Latvijos, Rusijos ir Izraelio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.