Antano Boso stručiams baimės įvarė parasparniai

Verslininkui Antanui Bosui priklausančiame elnyne Karklės kaime kartais  galima pasigrožėti ne tik išdidžiaisiais elniais, grakščiaisiais stručiais, bet ir tiesiog virš galvų sklandančiais parasparniais.

Daugiau nuotraukų (1)

Aušra Pilaitienė

Jul 8, 2014, 1:58 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 3:42 AM

Šeštadienio rytą Klaipėdos patrulių rinktinės pareigūnai gavo pranešimą, kad virš Karklės kaimo, teritorijoje, kurioje ganosi stručiai, be leidimo skraidoma parasparniais.

Šioje vietoje Klaipėdos pašonėje yra ir Antano Boso šeimai priklausantis viešbutis, restoranas, zoologijos muziejus, o užtvertoje teritorijoje gyvena vilkai, šernai, stumbrai, stručiai ir kiti gyvūnai. Taigi – žmonių saugumui kyla realus pavojus.

Į Karklę atvykusius pareigūnus pasitiko Palangos skrydžių valdymo centro direktorius Albinas Balčiūnas. Jis teigė pastebėjęs labai žemai skraidančius parasparnius. Šioje vietoje motoriniais parasparniais skraidyti draudžiama. Pagals navigacijos prietaisą buvo nustatyta vieta, kur parasparniai nusileido, o tuomet nedelsiant imta aiškintis įvykio aplinkybes.

Keli vyrai buvo nusileidę šalia elnyno teritorijos. Pareigūnams jie aškino, kad jų draugas, bandydamas pakilti, nukrito ir susižalojo. Jis jau buvo išvežtas į ligoninę.

Parasparniais skraidę vyrai – 48, 49 ir 36 metų amžiaus - parašė paaiškinimus, visa surinkta medžiaga dėl incidento perduota Klaipėdos rajono policijos komisariatui.

 A.Bosas teigė, kad nieko bloga nenutiko, tik žemai sklendžiantys parasparniai gerokai išgąsdino stručius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.