Parodė gražiausią pasaulyje žirgą

Akchaltekas. Tokios veislės arkliukas internete vadinamas gražiausiu žirgu pasaulyje. Šios veislės žirgai garsėja savo kailio metališku blizgesiu ir gracija. Deja, pasaulyje yra vos 3,5 tūkst. šių pasakiškų ristūnų. Iš nuotraukų, kuriomis dalinamasi internete, matyti, kad žirgas visuomenei pristatomas greičiausiai Sankt Peterburgo mieste. Būtent Rusijoje ir jų gimtinėje Turkmėnijoje šių žirgų yra daugiausia. Viena seniausių žirgų veislių netgi yra pastarosios šalies simbolis.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 29, 2014, 6:59 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 4:01 PM

Manoma, kad šių ištvermingų arklių kailio tviskėjimas išsivystė kaip maskuotė, skirta jiems išlikti nepastebėtiems dykumose. Turkmėnijos valdžia šiuos gražuolius netgi dovanoja kaip diplomatines dovanas. Ristūnų tiek nedaug pasaulyje belikę dėl sovietų laikais buvusios krizės, kurios metu tarybų valdžia buvo įsakiusi šiuos gyvūnus skersti mėsai. Nepaisant to, turkmėnai atsisakė juos valgyti.

Tiesa, gražiausiu žirgas paskelbtas subjektyviai. Atsirado besiginčijančių, kad gražiausi pasaulyje yra andalūzų veislės žirgai. Jų žemę siekiantys karčiai primena pasakas apie princus ant balto žirgo. Kiti teigė, kad gražiausi yra čigonų veislės arkliukai, akį džiuginantys savo „plunksnuotomis“ kojytėmis.

Parengė Liucija Lenkauskaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.