Kauno parodose - mėlynų, auksinių ir raštuotų kačių varžytuvės

Sekmadienį „Megoje“ vyks mėlynos spalvos ir raštuotų kačių pasirodymai.

,,Megoje" galima išvysti Lietuvoje retą Bambino veislės katę.<br>Organizatorių nuotr.
,,Megoje" galima išvysti Lietuvoje retą Bambino veislės katę.<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Skliutaitė

2014-10-04 19:00, atnaujinta 2018-01-28 14:27

„Megoje“ lankytojai gali pamatyti vienos rečiausių Baltijos šalyse kačių veislių – Bambino kačių atstoves. Šios beplaukės trumpakojės išvestos iš Kanados sfinkso ir Munchkino kačių.

„Bambino katinai primena trumpai nukirptą taksų veislės šuniuką, kadangi turi itin trumpas galūnes. Nepaisant to, Bambino katės yra labai greitos ir judrios. Šios veislės keturkojės dažnai tampa mažamečių vaikų draugu, kadangi mėgsta prisiglausti, sėdėti ant kelių bei puikiai sutaria su kitais gyvūnais: šunimis, katėmis, šeškais, žiurkėnais ir netgi paukščiais“, – sakė parodos organizatorė Renata Citovič. Ji pridūrė kad išvertus iš italų kalbos „bambino“ reiškia kūdikį.

Bambino veislė išsiskiria trumpomis, tačiau gerai išvystytomis letenomis. Šios katės pasižymi tvirtu ir raumeningu kūnu, gana didelėmis ir smailiomis ausimis, trumpu snukučiu, didelėmis migdolo formos akimis bei ilga ir lanksčia uodega. Šių keturkojų svoris gali svyruoti nuo 2 iki 4 kilogramų.

Ši eksperimentinė kačių veislė buvo išveista Jungtinėse Amerikos Valstijose prieš devynerius metus. Lietuvoje yra keletas šių kačių veisėjų.

„Nors iš pradžių Bambino katės gali pasirodyti nedraugiško snukučio, šie katinai gyvybingi ir itin meilūs. Be to, įdomu tai, kad šios veislės katės gali susilaukti palikuonių tiek su ilgomis, tiek su trumpomis kojomis“, – pasakojo R.Citovič.

Sekmadienį „Megoje“ vyks mėlynos spalvos ir raštuotų kačių pasirodymai.

„Žalgirio“ arenoje vykstančioje parodoje lygiomis teisėmis su tituluotomis kilmingomis katėmis varžosi ir Gyvūnų globėjų asociacijos globotinės, ieškančios namų.

Parodos rengėjos Lietuvos felinologų draugijos prezidentės Jurgitos Gustaitienės teigimu, kai kurios „pamestinukės“ iš parodos išeis ne tik su medaliais, dovanomis, bet ir suradusios naujus namus. Atsirado žmonių, kurie šias murkles panoro priglausti.

Kalbėdama apie parodoje dalyvaujančias kilmingas kates, J.Gustaitienė tvirtino, jog šis tarptautinis renginys atspindi šio meto tendencijas.

„Daugiausia parodoje matome Britų trumpaplaukių ir Meino meškėnų veislės kačių. Jos sudaro didžiąją dalį parodos dalyvių. Šįkart turime ir nemažai persų ilgaplaukių“, – sakė J.Gustaitienė.

Dar vienas pastebėjimas – parodoje dalyvauja daug rusvą kailio atspalvį turinčių kačių, todėl sekmadienį bus rengiamas Auksinių kačių šou. Jo metu bus išrinkta gražiausia rusvaplaukė katė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.