Nauja kačių kavinė Vilniuje turės daugiausia keturkojų pasaulyje

Ketvirtadienį Vilniuje duris atvers nauja kačių kavinė „Cat Cafe“. 140 kv. m kavinės patalpose jau gyvena devynios katės, o artimiausiu metu jų bus penkiolika. „Cat Cafe“ taps viena iš daugiausia priglaudusių kačių kavinių ne tik Europoje, bet ir pasaulyje. Kačių kavinės projektas pradėtas dar vasario mėnesį. Nuo tada augintinių priėmimui buvo kruopščiai ruošiamasi. Jos turėjo priprasti prie naujų namų, žmonių ir viena prie kitos.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 28, 2014, 1:55 PM, atnaujinta Jan 24, 2018, 10:17 AM

Visi kavinės augintiniai paimti iš gyvūnų globos namų. Jų sveikatos būklę nuolat stebi veterinarijos klinika „Greitoji žirafa“.

„Cat Cafe“ steigėjai buvo pirmieji pristatę šią idėją Lietuvoje. Jie oficialiai kreipėsi į Vilniaus miesto merą, Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos direktorių, dėl gyvūnų laikymo taisyklių pakeitimo. Idėjos sumanytojai atlaikė nepagrįstą ir nepelnytą kritiką, pristatydami šią idėją visuomenei.

Tai buvo tikras iššūkis, teigia kavinės steigėjai, nes reikėjo ne tik įtikinti visuomenę, valdžios atstovus, bet surasti ir įrengti patalpas tinkamas tiek gyvūnams, tiek ir lankytojams.

Visi gyvūnai nori gyventi namų aplinkoje, jaustis saugiai ir jaukiai. „Cat Cafe“ interjere dominuoja švelnios spalvos, namus primenantis jaukus stilius. Kavinėje svečiai bendraus su murkiančiais draugais, atsipalaiduos ir užmirš visus savo rūpesčius.

Nors kavinėje gyvens katės, tačiau patalpų įrengimas garantuoja pilnavertiškos virtuvės darbą. Kavinės principas – gaminti kiekvienam svečiui asmeniškai ir tik iš šviežių produktų. Patiekalai bus gaminami iš tradicinių produktų, tačiau stebins savo kompozicijomis.

Kačių kavinėje ypatingas dėmesys skiriamas svečių ir kačių saugumui. Užtat kavinėje bus keletas taisyklių, pvz. vaikai kavinėje pageidaujami tik nuo šešerių metų amžiaus, negalima gyvūnų tampyti už uodegos, fotografuoti su blykste, maitinti žmonėms skirtu maistu ir pan.

„Cat Cafe“ tikslas yra sumažinti beglobių gyvūnų skaičių ir svečiams padovanoti kačių šilumą ir meilę. Kavinėje bus rengiamos paskaitos apie augintinių gerovę, veisles, priežiūrą.

Kavinės adresas - J.Jasinskio g. 1, Vilnius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.