Gyvenimo pamoka: nėra nieko pastovesnio už laikina

Pirmą kartą Šansą pamačiau, kai jis ilsėdamasis gulėjo mokyklos gėlyne. Išsikapstęs duobę slėpėsi nuo kaitros. Iš pradžių pagalvojau, kad tai senas šuo, nes buvo pražilęs, labai sulysęs ir vangiai judėjo (kaip vėliau supratau, todėl, kad buvo sumuštas). Parsivedus namo buvo nedrąsus, baikštus, labai bijojo šluotos, glostomas krūptelėdavo, o pirmą naktį nedrįso net ant jam skirto patiesaliuko miegoti.

Šansas - tikras ir nepakartojamas draugas.<br>I.Balkutės nuotr.
Šansas - tikras ir nepakartojamas draugas.<br>I.Balkutės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Nežinoma (NeBrisius.lt)

Nov 7, 2014, 5:49 PM, atnaujinta Jan 22, 2018, 1:07 AM

Pirmiausia planavome pasilaikyti porą dienų, kol paims gyvūnų globos tarnyba, tačiau po ilgų ir atkaklių mano prašymų šeimoje buvo nuspręsta šunį pasilikti per vasarą ir pažiūrėti, kaip seksis mums su juo, o jam su mumis gyventi. Sekėsi taip, kad jau penki metai Šansas yra neatskiriamas mūsų šeimos narys. Greitai tas purvinas, blusėtas, perkaręs ir baikštus šunelis tapo visai kitu šunimi: drąsiu, stipriu, kailis ėmė blizgėti, žilų plaukų nebeliko ir šonkauliai nebepersišvietė.

Šansas yra pats ištikimiausias palydovas, niekada pasivaikščiojimų neleidžiantis pramiegoti žadintuvas, geriausias sargas ir tvarkdarys, ypač kai kas nors kieme triukšmauja, tačiau ir pats yra nemažas chaoso kėlėjas.

Namai nuolat pilni įvairių garsų ir gyvybės: inkštimas, cypimas, sargus arba džiaugsmingas lojimas, nagučių skrebenimas į grindis... Mokslininkai, kurie teigia, kad šuo gali skleisti tik dešimt skirtingų garsų, turėtų pagyventi su Šansu – tuomet suprastų, kad visos jų teorijos yra bevertės. Kiekvienas į namus įžengęs svečias pirmiausia ne batus nusiauna, o būna džiaugsmingai apšokinėjamas ir turi „sumokėti“ duoklę – paglostymais, daugybe paglostymų.

Batų nesugraužė nei vienų, tačiau dantis pasigaląsti mėgsta į medines durų staktas – taip išreiškia nepasitenkinimą, kai būna paliekamas vienas. Mėgstamiausias žaislas – kempinė arba tualetinio popieriaus tūtelė. Pasideda tarp priekinių kojyčių ir labai susikaupęs plėšo po gabalėlį.

Žinoma, kaip ir kiekvieno šuns, turinčio medžioklinius instinktus, mėgstamiausia veikla yra bėgiojimas, persekiojimas, gaudynės. Šansas džiugiai lekia šalia dviračio, tiksliau, priekyje jo – tenka ne juokais pasistengti minant, kad neatsiliktum. Maudymosi sezonas uždaromas tik tada, kai vandens telkinius aptraukia ledas, nors yra buvę atvejų, kai šeimininkei teko savo draugą gelbėti ir iš po ledo.

Dabar be šio šlapios smalsios nosytės savininko neįsivaizduoju savo gyvenimo. Per penkerius metus patyrėme daugybę nuotykių, buvo ir smagių akimirkų, ir netikėtų nemalonumų, tačiau visi išgyvenimai susijungia į vieną nepakartojamą istoriją, kuri dar tęsiasi.

Daugiau skaitykite nebrisius.lt/"="">nebrisius.lt/"" target="_blank">NeBrisius.lt 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.