Lietuvoje užfiksuotas neįtikėtinu greičiu bėgantis šuo

Savaitgalį vykusiose šunų 100 metrų bėgimo varžybose „Vaiguvos ruduo 2014“ nugalėtojas buvo išaiškintas taip pat, kaip Pasaulio čempionatuose ar Olimpinėse žaidynėse - pasitelkus fotofinišą. U.Bolto pasaulio rekordas 100 m distanciją įveikė per 9,58 s) buvo sudraskytas į skutelius ir objektyvi technika neleidžia tuo suabejoti – Vaiguvos rudens rekordininkas Toris distanciją įveikė vos per 9,09 sekundės. Kada Torio ir U.Bolto dvikova?

Šunų lenktynėse keturkojai varžėsi greičio kovose.<br>Organizatorių nuotr.
Šunų lenktynėse keturkojai varžėsi greičio kovose.<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 17, 2014, 12:12 PM, atnaujinta Jan 21, 2018, 7:14 AM

„Daugumoje parodų, kuriose dalyvauja grynaveisliai šunys, teisėjai nugalėtojus išrenka gana subjektyviai, vadovaudamiesi ir savo simpatijomis. Šiose varžybose naudojome profesionalią fotofinišo programą, naudojamą ir sprinterių bėgimuose“,- sakė Aivaras Norbutas, „Vaiguvos rudens“ sumanytojas.

Pernai iki sprinto žvaigždės U. Bolto 100 m. rekordo - 9,58 sek. - trūko vos šuns plaukelio. Šiemet aistros varžybose kaito nuo pirmųjų startų, tačiau iki pat varžybų pabaigos nebuvo aišku, kas greičiausias: energingasis borderkolis, pareigingas vokiečių ar belgų aviganis, elegantiškas Jorkšyro terjeras ar gyvenimo negandų užgrūdintas mišrūnas?

„Varžybose dalyvavo virš 50 keliolikos šunų veislių atstovų, tačiau bene labiausiai buvo laukiama mišrūnų staigmenų. Žiūrovai nestokojo simpatijų tiems, kurie stengėsi įrodyti, kad tikriems čempionams nebūtinas mėlynas kraujas. Paskutiniu momentu į varžybas užsiregistravo ryžtingai nusiteikęs mažiausias iš visų šunų - toiterjeras. Jo šeimininkas laikėsi nuomonės, kad svarbu ne ūgis, o smūgis, ir tikėjosi, kad jo augintinis sudarys rimtą konkurenciją didiesiems šunims“,- tvirtino A. Norbutas.

Varžybų nugalėtojai buvo paskelbti vos spėjus išgraviruoti eikliausios kalytės ir greičiausio patinėlio vardus ant prizų - rankų darbo šėryklų. Greičiausia kalių grupėje buvo paskelbta belgų aviganių griunendalių veislės atstovė Zara, kuri šimtą metrų įveikė per 9,27 sek. Greičiausiu varžybų šunimi (9,09 sek) tapo mišrūnas Toris, kuris iki šios šlovės akimirkos buvo ragavęs ir prieglaudos gyvenimo.

Šeštadienį išdalinti du medalių komplektai (kalytėms ir patinėliams), visi dalyviai gavo atminimo medalius. Absoliučiam nugalėtojui mišrūnui Toriui teko ir pereinamasis prizas, skirtas pirmųjų varžybų "Vaiguvos ruduo" (šios varžybos jau trečios) nugalėtojo atminimui - „Gintarinis Credo“, lygiaplaukio retriverio Credo Get Smart Mega Oskaras gintarinė skulptūrėlė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: atakos Charkive ir naujas Rusijos gynybos ministras