Nebūtų Amerika: šuo tapo miesto meru

Anksčiau niekam nežinoma čichuachua veislės mišrūnė kalytė Frida tapo San Fransisko miesto mere ir pakeitė šias pareigas ėjusį Edą Lee. Taip, supratote teisingai, šuo tapo miesto meru. Pasirodo, tai socialinė akcija, kuria siekiama atkreipti dėmesį į beglobių ir apleistų gyvūnų problemą bei paremti miesto gyvūnų prieglaudą. Tiesa, mere ji tapo tik vienai dienai.

Kalytė Frida vienai dienai tapo San Fransisko miesto mere.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Kalytė Frida vienai dienai tapo San Fransisko miesto mere.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 19, 2014, 2:42 PM, atnaujinta Jan 21, 2018, 2:44 AM

Fridos šeimininkas Deanas Clarkas už šį savo šuns postą susimokėjo nekuklią 5 tūkst. JAV dolerių sumą. Pinigai atiteks San Fransisko gyvūnų globos ir priežiūros departamentui.

Mero dieną šuo ir šeimininkas skyrė susitikimams su įtakingais ir atsakingais valdžios asmenimis, tarėsi dėl gyvūnų globos ir priežiūros problemos sprendimo finansavimo. Vėliau miesto rotušėje surengta spaudos konferencija, į kurią sugužėjo būrys smalsuolių.

„Ji yra pats protingiausias šuo, kokį kada nors esu turėjęs“, – spaudos konferencijos metu džiaugėsi gyvūnų gelbėjimo organizacijos „For the Love of Dog USA“ įkūrėjas ir direktorius Deanas Clarkas.

Atsakydamas į užduotus klausimus, D.Clarkas juokavo, kad Frida nežada sustoti ir ateityje sieks Kalifornijos valstijos gubernatoriaus posto.

Po darbo dienos San Francisko „merė“ buvo apdovanota specialiais aksesuarais – guoliu, skanėstais, žaislais.

„Didžiuojamės, kad Frida taip efektingai kilo karjeros laiptais – nuo vienišos, šuniukų susilaukusios kalės iki miesto merės“, – sakė San Fransisko gyvūnų globos ir priežiūros departamento veiklos direktorius Miriamas Saezas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: iš kur paimti pinigų gynybai?