Vilniečio kelionę nutraukė agresyvios vairuotojos išpuolis

Ilgus metus Vilniaus miesto viešojo transporto paslaugomis besinaudojantis sostinės gyventojas Povilas Ž. pateko į labai nemalonią padėtį. Kartu su savo auksaspalviu retriveriu pro galines troleibuso duris įlipęs Povilas tuoj pat buvo išprašytas. Agresyviai nusiteikusi vairuotoja išvijo Povilą ir jo šunį bei pagrasino iškviesti pareigūnus. Įdomu tai, kad Povilas nepažeidė nė vienos gyvūnų vežimo viešuoju transportu taisyklės.

Vilnietis Povilas laikėsi visų važiavimo viešuoju transportu taisyklių, tačiau buvo išvarytas.<br>D.Umbraso nuotr.
Vilnietis Povilas laikėsi visų važiavimo viešuoju transportu taisyklių, tačiau buvo išvarytas.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Šarūnas Meškys

Dec 1, 2014, 10:50 PM, atnaujinta Jan 20, 2018, 4:46 AM

Kaip portalui lrytas.lt sakė vilnietis, vėlyvą lapkričio 18-osios vakarą S.Konarskio stotelėje sustojusio troleibuso vairuotoja reikalavo ne tik išlipti iš transporto priemonės, bet ir įspėjamuoju tonu aiškino, kad nevažiuos tol, kol jiedu bus troleibuse. Ir pridūrė, kad dėl to nukentės kartu važiuojantys žmonės, mat gaiš jų brangų laiką.

„Vairuotoja priėjo prie manęs ir sakė manęs nevešianti, nes aš turiu šunį. Ji teigė, jog šuo be antsnukio, bet net keleiviai ją tikino, kad tai, ką mato ant šuns snukio, yra antsnukis. Šuo turėjo skiepų knygelę su galiojančiais skiepais, buvo su antsnukiu ir trumpu pavadėliu, kurio ilgis neviršijo 0,5 m“, – portalui lrytas.lt pasakojo Povilas. Be to, vilnietis įlipo į troleibusą pro galines duris, kaip ir nurodyta gyvūnų vežimo viešuoju transportu taisyklėse.

Povilas pabrėžė, kad dėl jo šuns pretenzijų nereiškė nė vienas keleivis: „Šuo nerodė jokių streso požymių, tuoj pat atsigulė šalia, ir nė vienas kartu važiavęs žmogus tam neprieštaravo.“ Be to, Povilas turi Lietuvos kinologų draugijos išduotą šuns socializacijos pažymėjimą, kuris suteikia leidimą mieste augintiniui vaikščioti be antsnukio. Tiesa, šis leidimas negalioja viešajame transporte, todėl atsakingas vilnietis laikėsi taisyklių ir antsnukį buvo uždėjęs.

Vis dėlto Povilas savo bendrakeleivių trukdyti nepanoro ir sutiko kartu su savo šunimi išlipti iš troleibuso. Stotelėje palaukęs kito troleibuso, laimingai pasiekė savo tikslą.

Vilniaus miesto savivaldybės įmonėje „Susisiekimo paslaugos“ važiavimo viešuoju transportu taisyklės nurodo, kad keleivis, turėdamas dokumentus, kuriuose nurodomos skiepų žymos, turi teisę vežti autobusu ar troleibusu šunį nemokamai.

Tačiau šuo turi būti su antsnukiu, laikomas už ne ilgesnio kaip 0,5 m pavadėlio ir neturi užimti sėdimosios vietos. Be to, keleivis atsako už jo vežamų gyvūnų sukeltą žalą kitų keleivių sveikatai, gyvybei, nuosavybei, ramybei ir privalo ją atlyginti, taip pat laikytis Vilniaus miesto savivaldybės tarybos patvirtintų gyvūnų laikymo Vilniaus miesto savivaldybės teritorijoje taisyklių.

Portalas lrytas.lt  bendrovės „Vilniaus viešasis transportas“ eksploatacijos direktoriaus Rimanto Markausko pasiteiravo, ar šiuo atveju vairuotoja pasielgė tinkamai. „Atsiprašome keleivio už patirtus nepatogumus, vairuotoja tikrai pasielgė neteisingai“, – dėl troleibuso vairuotojos sukeltų nepatogumų apgailestavo R.Markauskas. Anot jo, vairuotoja gavo įspėjimą, jai primintos keleivių ir bagažo vežimo Vilniaus mieste taisyklių nuostatos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.